Lara

Žene se seksaju zbog dosade i mira u kući

Objavljena je knjiga čiji autori tvrdi da su otkrili prave razloge zbog kojih žene imaju seksualne odnosne. Iako se dosad smatralo da je riječ samo o romantičnim razlozima, čini se da ipak nije tako te da su razlozi nešto prizemniji
Čini se da žene idu u krevet sa svojim partnerima iz najčudnijih mogućih razloga. Cindy Meston i David Buss, autori knjige 'Zašto se žene upuštaju u seksualne odnose, 200 najčešćih razloga', navode da žene pristaju na seks zbog dosade, mira u kući, izliječenja glavobolje pa čak i u znak zahvale za lijepu večeru.

'Istraživanja pokazuju da se većina muškaraca u seksualne odnose upušta na osnovi privlačnosti, dok će žene pristati na seks čak i kada im se muškarac ne sviđa', tvrde autori knjige, inače psiholozi sa sveučilišta u Texasu.

Istraživanje je obavljeno za potrebe knjige, a obuhvatilo je 1.006 žena koje su dale iznenađujuće odgovore. Jedna od njih je izjavila kako to čini iz duhovnih razloga jer je tako najbliže Bogu. Druge su navele da im seks služi kao lijek za stres i glavobolju, a neke na taj način žele usavršiti svoje seksualne vještine.

Većina žena, njih 84 posto, priznala je da seks koristi kao sredstvo kojim će natjerati partnere da obave neke kućanske poslove.

'Seksam se jer mi je dosadno, a to je i lakše nego svađanje. Osim toga, imam što raditi', otkrila je jedna od ispitanica. Druga je priznala da je nekoliko puta pristala na seksualne odnose jer je žalila te muškarce.

Neke su žene priznale i da im seks služi kao znam zahvalnosti za lijepu večeru ili skupi poklon pa su se osjećale dužne dati nešto zauzvrat.
|
0 Responses