Lara
12 najčešćih znakova varanja – i njihova nevina i manje nevina objašnjenja

Svatko tko je bio u vezi zna da uvijek postoje usponi i padovi, te da u mnogo slučajeva veze ne uspijevaju iz mnogo razloga. A što ako sumnjate da vas partner vara? Kako uopće možete to znati i pretpostaviti? U dva dijela donosimo vam popis najčešćih znakova varanja, nevina objašnjenja za njih, kao i ona objašnjenja zašto bi upravo to mogao biti znak da vas vara... Pogledajte popis, razmislite o svojoj vezi i onda donesite svoj sud. I zapamtite gotovo uvijek je prisutno više znakova.

7. Vaši prijatelji primijećuju da se nešto događa

Njegovo ponašanje: Ovo nije nešto što je on možda napravio, ali često vaši prijatelji i obitelj primijete da nešto nije u redu i počinju postavljati pitanja.

Nevino objašnjenje: Prolazite kroz trenutačnu krizu u vezi i ne pokušavate se suzdržati i glumiti pred prijateljima ili familijom.

Kriv je: Ako više vaših prijatelja i prijateljica primjeti da nešto nije u redu među vama, možda je vrijeme da zastanete i razmislite o svemu. Osobito ako vi niste primijetili probleme.

8. On je promijenjen čovjek

Njegovo ponašanje: Je li vaš partner počeo slušati novu glazbu, drugačije se oblačiti, promijenio parfem, počeo gledati TV programe koje inače nikad ne gleda ili čitati knjige koje ga prije nikad nisu zanimale? Počeo odjednom uređivati?

Nevino objašnjenje: Možda samo želi isprobati nove stvari u životu. Možda prolazi kroz krizu srednjih godina i želi se osjećati mladim...

Kriv je:
Nova žena znači i nova iskustva, nove stvari s kojima ga upoznaje. On ima potrebu promijeniti se zbog nje.

9. Optužuje vas da ga varate

Njegovo ponašanje: Počinje vam predbacivati susrete s prijateljima, govori vam kako sumnja da sve ostaje samo na kavama. Počinje s optužbama da ga varate.

Nevino objašnjenje: Iako statistike govore kako muškarci varaju više od žena, to ne znači da on neće imati svoje sumnje i ljubomorne ispade. Ako je vaša veza u krizi to nije nerazumno objašnjenje - osobito ako ste prestali komunicirati onoliko kao i prije.

Kriv je: Uobičajeno je da osobe koje varaju sumnjaju da ih i njihovi partneri varaju. Osim toga, ovo je način na koji se nose sa vlastitom grižnjom savjesti - bolje se osjećaju ako misle da i vi činite nešto loše, a i napad je uvijek najbolja obrana. Jednom kad inicijalni šok oko ovakvih optužbi, bolje obratite pozornost na njega i ono što radi.

10. Stvari se ne poklapaju

Njegovo ponašanje: Je li počeo mijenjati dnevnu rutinu bez nekog očitog razloga? Odlazi li na posao ranije i vraća se sve kasnije? Odlazi li češće na poslovne vikende? Ili vam je rekao da je bio s prijateljem negdje prošlog tjedna, a vi ste kasnije saznali da to nije istina...

Nevino objašnjenje: Možda ima više posla pa mora kasnije ostajati. Možda je netko otišao iz firme pa mu se povećao obujam posla. A možda planira i nekakvo iznenađenje za vas i ne želi da saznate išta o tome.

Kriv je: Jednom kad netko počne lagati sve mu je teže i teže održati se među tim lažima i nastaviti uvjerljivo glumiti. Zato, kad se počnu događati male stvari za koje nema objašnjenja ili su loša objašnjenja, moguće je da se događa nešto ne baš "nevino".

11. Više vas ne vodi na druženja s firmom


Njegovo ponašanje:
Sjećate se dana kada ste s njim išli na poslovne večere ili zabave koje je organizirala njegova tvrtka? Uvijek vas je vodio sa sobom, ali sada se to promijenilo. Više vas niti ne zove sa sobom.

Nevino objašnjenje: Kriza je sve po svuda, pa vjerojatno i u njegovoj tvrtki. Kompanije stano režu troškove, pa je moguće da su druženja sada ograničena na zaposlenike.

Kriv je:
Ako vas odjednom prestaje voditi sa sobom, moguće je da se viđa s nekim s posla i ne želi da dođe do neugodne situacije... za njega ili nju.

12. Počinje se češće tuširati

Njegovo ponašanje: Od nedavno, čim dođe s posla odmah skače pod tuš.

Nevino objašnjenje: Brine o svojoj higijeni. Ili je otišao s prijateljima na piće, previše popio, pa ne želi takav pred vas.

Kriv je:
Želi se riješiti mirisa druge žene sa svog tijela.

I na kraju... zapamtite!
Nijedan od ovih znakova nije dovoljan dokaz da vas partner vara, no više njih već vam daju mnogo jasniju sliku o njegovom sumnjivom ponašanju. Što će dalje biti ovisi o vama, no sada ćete barem lakše znati prepoznati neke znakove i sumnjiva ponašanja.
|
1 Response
  1. Anonimno Says:

    bok svima, ja sam iz Hrvatske imam 23 god.i curu koju trebam za zenit ima 21.ona mi tvrdi da je nevina..ja to hocu da provjerim, ali na taj nacin koji sam cuo da se moze proveriti dodirom...nas dvoje smo prisni i ona mi je rekla da se nekada samozadovoljavala, i da li je tako mogao da joj pukne himen?