Lara

Društvo lijepe žene loše utječe na muški mozak

Poznato je da muškarci u blizini lijepe žene nisu baš svoji, pa ili pričaju gluposti ili ne znaju što bi rekli. Sada je konačno i znanstveno dokazano da društvo lijepe žene zaista loše utječe na muški mozak
Istraživanje je otkrilo da muškarci koji provedu nekoliko minuta u društvu atraktivne žene prolaze znatno lošije na testovima koji mjere funkcije mozga. Znanstvenici vjeruju da muškarci koriste veći dio funkcija mozga ili kognitivnih resursa pokušavajući impresionirati lijepe žene, pa im premalo 'prostora' ostaje za druge zadatke.

Psiholozi sa sveučilišta Radboud u Nizozemskoj proveli su ovo istraživanje na muškim studentima i svaki od ispitanika proveo je sedam minuta ćaskajući s muškim i ženskim članovima ispitivačkog tima. Rezultati su pokazali da su muškarci bili sporiji i manje točni nakon što su pokušali impresionirati privlačnu ženu. Što su se više trudili impresionirati je, to su im rezultati bili lošiji.

No žene se zato ne daju lako zbuniti; bez obzira na to pričaju li s izrazito zgodnim pripadnikom suprotnog spola ili s manje atraktivnim, njihovi su rezultati bili jednaki.

Psiholog dr. George Fieldman vjeruje da su muškarci programirani da razmišljaju o prenošenju svojih gena na sljedeće generacije. 'Kad muškarac upozna lijepu ženu, on , kako mi to zovemo, postaje 'reproduktivno fokusiran'. Ali i žene na muškarcima traže znakove drugih atributa, poput bogatstva, mladosti i dobrote', rekao je dr. Fieldman.
|
0 Responses