Lara

U dugogodišnjim vezama seks s vremenom postaje rutina koju možemo usporediti sa peglanjem – moramo se prisiliti da počne, kad već počne ustanovimo da uopće i nije tako loše, a kad sve obavimo, sretni smo jer ćemo opet par dana imati mira. No vaš seksualni život ne bi smio biti poput tog vica! Dajemo vam par savjeta kako začiniti seksualni život i pretvoriti ga u aktivnost koju obožavate.

Uđite u formu

Ovo je jedna od stvari kojima možete poboljšati seksualni život. Vježbanje pospješuje lučenje seksualnih hormona kod žena i kod muškaraca, a odgađa ostale loše stvari kao što je dijabetes, kardiovaskularne bolesti ili nesanica. Ustanite iz kauča i krenite u teretanu – imat ćete više energije i osjećat ćete se privlačnije.

Razgovarajte

Donald Strassberg, profesor psihologije na Univerzitetu u Utah savjetuje da pričate sa partnerom o seksualnim željama i maštanjima. Vrlo često parovi ne govore jedno drugom što bi htjeli u seksualnom odnosu, pa se tako niti ne ostvaruju njihove seksualne želje. Možda vam razgovori o seksu neće ispasti onako kako ste očekivali – vaš partner možda neće s oduševljenjem prihvatiti vašu želju za korištenjem raznih pomagala u seksualnim igricama ili vezanje za krevet, a možda će se i uvrijediti jer će pomisliti da je loš ljubavnik i da vam je dosadan. Ali možda reakcija bude pozitivna i vaše se maštarije ostvare. Čudno je da je mnogima vrlo teško razgovarati o tome. Iz nekog razloga očekujemo da izrastemo u potpuno seksualno sposobne ljude, koji znaju sve. Ali nitko nas ne podučava seksualnim tehnikama, stoga naučite to sa partnerom. Potrebno je mnogo strpljenja, razumijevanja i ponekad “debele kože”. Ali prije svega potreban vam je razgovor.

Ostavite se seksualne politike

Seks bi trebao biti zabavan, intiman i otvoren. Nemojte se truditi pronalaziti sakrivene političke ideje iza strasti – ako vas drži za zglobove ne znači da je neandertalac, niti ste vi feministica ako želite biti gore.

Posvetite se partneru

Ako vam partner kaže da ćete ga usrećiti ako mu izmasirate stopala, smatrajte to čašću. Usrećit ćete ga svojim prstima. Svako toliko učinite nešto što mu se sviđa, bez obzira koliko vi to volite. Nemojte ništa očekivati ili tražiti za uzvrat. Stručnjaci kažu – što više dajete, više dobivate.

Uzmite seksi film

Pornografija je svugdje oko nas i previše je gledamo. Ali mnogima od nas nedostaje erotski naboj koji proizlazi iz strastvenog plesa ljubavnika. Predlažemo vam nekoliko filmova koje bi mogli pogledati da pobudite strasti:

"Fantastična braća Baker” je star gotovo 20 godinam, ali scena u kojoj Michelle Pfeiffer pjeva na klaviru Jeffa Bridgesa je jedna od najseksipilnijih filmskih scena. “Prozor u dvorište” — trenutak kad Grace Kelly izađe iz kupaone Jimmyja Stewarta nakon što je odjenula nešto udobnije. “Vrelina tijela”- cijeli film je seksi.

Pretvorite maštu u stvarnost

Jeste li probali seks u James Bond stilu? Sjećate se gusarskih filmova – budite ljepotica koju je oteo strašni gusar. Već vam je sigurno poznata igra medicinske sestre? Ili možda šefa i sekretarice? Nedostaje nam više mašte u svakodnevnom životu, pa začinite seks sa maštom. Ovo pogotovo vrijedi za dugogodišnje veze – nakon više godina ustaljene šablone, svaka promjena će vam dobro doći.

|
0 Responses