Lara

Prosjećno mišljenje jeste da su jaja velika da mogu stati u šaku i da vise. Međutim nije baš tako. Prije svega u večini slučajeva je jedna strana više obješena od druge. Kao drugo mnoga jaja su uvučena i ne vise nego stoje, isto kao sise. Imaju čvrste i one koje vise. Pisao sam o čemu zavisi veličina jaja, stoga to neću ponavljati.

Bitno je znati za muške da ne smiju nositi uske stvari kao jeans ili uske hlače. Jer sve što tjera jaja nazad tj. unutra je jedan od uzroka raka testisa. Njih treba osloboditi tako da ih ništa ne pritišće.

Kad smo već kod zdravlja, svakih 2mj. treba provjeriti jaja na čvorove. Kao što žene sise pregledavaju na čvorove, tako muški moraju jaja. Ukoliko ustanovite čvorić bilo kakav, direkt urologu.

I da, postoje ljudi sa jednim jajetom, sa dva jajeta i sa tri jajeta. Nagli trzaji nisu dobri u abdomenu, stoga ukoliko osjetite konstantnu bol od više sati uzastopno, direkt u urgentnu medicinu, stime se nije zezati, može se postati sterilan ako se ne otkrije. Isto dugotrajan bol u abdomenu nakon nekog trzaja je isto signal.

Za žene interesantno je znati da u kesi se nalaze jaja i tekućina. Jaja su čvrsta i jako osjetljiva. Svaki grublji udar jako boli. Potezanje jaja iz pornića je moguće, ali treba obuhvatiti jaja a ne ih udarati. Isto je sa sisanjem, to ne boli dok slučajno ne dodirne malo jače zub. Zato oprez. Jaje može odumrijeti što dovodi do velike štete, stoga polahko.

|
0 Responses