Lara
Jako se puno o njima priča, zanimljiva tema, a jako se rijetkima zaista i desi. Statistika kaže da 40% nikada ga ne dožive, a ostali su podjeljeni na jako rane 12-13god. i na jako kasne 21-22god. Ovi jako rani su u večini slučajeva i prve ejakulacije, dakle mit da svaka prva ejakulacija je mokri san kod muških je samo mit.

Ovi stariji dožive od apstinencije. Dakle oni nesretnici su rane drkadžije, a ovi drugi kasni. :D Znači ko nije do sada doživio neka apstinira dok ne doživi, jer mora se kad tad desiti. Meni je prvi put trebalo skoro 40 dana.

Dešava se kao reakcija organizma na višak sperme. Ali ne uvijek radi toga. Drugi razlog je prevelika napaljenost tokom dana koja nije izživljena do kraja. A tercijarni uzroci su: spavanje na trbuhu, brijanje intime, napaljivi snovi itd.

Mnoge žene misle da je prvenstveno uzrok neki napaljiv san pa oni u braku onda prebacuju "nećeš sa mnom, nego u snovima drugu ganjaš" itd. Dakle nije to, drugačije je ipak.

Što se tiče doživljaja, bolji je nego bilo kakav "budni" orgazam, večini. A i veliku večinu probudi nakoj ejakulacije. Ima tu interesantnih anketa, ali eto neka znate šta je prosjek. Sve pored toga nije poremečenost nikakva.

Kod apstinencije je naravno količina ogromna koja izađe, a i orgazam je enorman, tako da postoje takozvani luicidni ovisnici orgazma. Koji stalno to praktikuju jer je strašno dobro. Druga interesantna stvar je isto što je neuračnljiv totalno, sa godinama kako se stari. Recimo ja sam prekjučer se ispraznio, a sinoć mokro sanjao. A niti sam se napaljivao preko dana niti išta. Još jedna zanimljivost je količina koja izlazi, daleko je veča nego obično, iako su isti preduslovi. Nauka tu govori o večoj stimulaciji mozga.

Slijedeća stavka će vas možda nasmijati, a druge baciti u razmišljanje: Vjernici ne sanjaju skoro nikada općenje, nego pred sami čin svrše, dok ljudi koji ne praktikuju vjeru svršavaju kao i u realnom odnosu, dakle idu do kraja.
|
0 Responses