Lara
Pa zar ima različitih osjetljivosti? Zar nisu svi isto osjetljivi? Pa ne, nije sve tako jednostavno. Recimo da obrezani (osunećeni) imaju manje osjetljiv glavić od neobrezanih, jer je glavić stalno "otkriven" i tako u dodiru sa odjećom i tako se desezibliše, dok je neobrezani stalno pod kožicom, što je higijenski nedostatak.

Ekstremi nikada nisu dobri. Recimo ekstremi su obrezani koji ne osjeća baš ništa i neobrezani koji je na svaki dodir jako osjetljiv. Sredina je kod obadva skoro ista, osjete dodir, ali ne recimo blagi dodir kao dlakom i sl.

Druga vrsta osjetljivosti je recimo rastezanje, na to su veoma fleksibilni. Treća vrsta osjetljivosti je udar i ujed. Od udara su imuni, ali od ujeda nisu, veoma lahko se odgrize komadić ili ostanu ožiljci od prslanjanja zubiju, stoga lakše malo.

Rupica na glaviću nije nikako osjetljiva, osim nakon svršavanja, onda je preosjetljiva. Dodir odmah nakon svršavanja treba uvježbati, ali večina će reagovati sa "neeee".

I da, glavić je osjetljiv na usisvanje, tako da je dobar stimulativ. Glavić zna biti gladak i hrapav, zavisi od nivou čistoće. Svake anomalije kao bijele tačke ili resnice su znak bolešćura i treba što prije se liječiti.
|
0 Responses