Lara

Pošto smo ljudi, mi volimo pojednostaviti pa tako i po pitanju erkecije. Večina žena bi rekle da ima mlohava i digunuta ćuna i to je to. Međutim, nije tako jednostavno.

Postoje prije svega različitosti po veličini. Kada je mlohav, može biti 8cm, a može i 1cm. U zavisnosti od veličine. A jedna te ista ćuna može tokom dana, ako joj je recimo prosjek 5cm, povečati se na 9cm pa smanjiti na 3cm itd.

Kod erekcije je isto, u jednom momentu je 12cm, u drugom 15cm, u trećem 18cm.

Sada dolazimo do zanimljivog djela, a to su razine erekcije. Ne samo po dužini, nego i po čvrstoći se može prepoznati jaka erekcija te po punini glavića. Nažalost jako mali broj muškaraca može dostići 100% erekciju, a mjerilo toga je ogromna čvrstoća tj. ako bi bio unutar vagine i držao ženu uz zid, penis bi mogao da nosi tu težinu.

Ta čvrstina nije bolna, jer radi svojstva tkiva oko penisa, nikada ne može biti bolno tvrd, samo može pokazati tu vrstu izdržljivosti. Ono što granici sa impotencijom, jer ne ispunjava svoju svrhu tada penis, jeste kada dostigne neku 75% erekciju. Tada niti je čvrst, a niti spada sam, nego stoji, ali za sex skoro pa nije za upotrijebiti. Od toga pati dobar dio mušakaraca, pogotovo onih iznad 40 godina.

Ako želite provjeriti koji potencijal vaš partner ima, ujutro uhvatite i provjerite, jer jutarnja erekcija, ukoliko se prije spavanja uzme mnogo tekućine je maximalna erekcija i otkriva potencijal.

Ono što je bitno za napomenuti da se ćuna neda zajebavati. U tom smislu, ukoliko u nekoliko minuta se spusti i digne, može u potrebnom momentu "zakazati", jer ne zna više razlikovati napaljivanje od bitne situacije. Stoga treba iskoristiti prvo dizanje, maksimizirati i krenuti u akciju. U protivnom moglo bi biti dosadno. To nije nikakav vid impotenciji niti bilo kakve slabosti, to je priroda penisa da se neda zajebavati. :D

|
0 Responses