Lara
Mit o pravim mačo frajerima koji nikad ne plaču, ne gledaju ljubiće, preziru ženske časopise, ne brnu o modi i izgledu odavno je srušen. Današnji muškarci potajno uživaju u sitnim zadovoljstvima koja su dosad slovila isključivo kao privilegija ženskog roda
Svoja sitna zadovoljstva i komplekse neće priznati ni svojim partnericama, a kamoli javno, no činjenica je da i oni vole pustiti suzu u kakvoj nježnijoj situaciji i pod opravdanim okolnostima. Nije im strano ni virkanje u ženske časopise, a kremice i razni kozmetički preparati ionako ravnopravno dijele prostor s beauty pomagalima njihovih partnerica. Muškarci sve više brinu o svom izgledu i polako otkrivaju svoju žensku stranu. To nije ništa što bi trebalo zabrinjavati sve dok je u granicama normale. Uske vruće hlačice, cvjetić iza uha i roza majičice neka ipak ostanu rezervirani za ženski rod. Ne treba smetnuti s uma to da žene još uvijek vole njegovane, uredne, ali muževne frajere.

GULIVER / Getty Images
U ženski mozak najlakše je ući preko ženskih časopisa i filmova
Primjećuju zgodne frajere

Žene se ne boje priznati da je neka druga žena zgodna, dok muškarci zaziru od ovakvih komentara da ih se ne bi pogrešno shvatilo. Oni misle da će ako kažu da je neki muškarac zgodan drugi pomisliti da s njim želi otići u tursku saunu. Činjenica je da ih oni itekako primjećuju, jer kako bi inače znali kakva je konkurencija.

Gledaju ženske filmove i listaju ženske časopise
Reći će da im je to strahovito dosadno i zgražati se nad priglupim zavrzlamama i tipičnim ženskim problemima, a svejedno neće skidati oka s TV-a, osim ako ga naravno dečki ne pozovu na pivo ili ako si je zacrtao da mora proći još jedan nivo u omiljenoj igrici. Da ga dečki uhvate kako čita članak 'Orgazam na deset načina', vjerojatno bi umro od srama, a njegovo opravdanje vjerojatno bi bilo da želi znati kako druga strana razmišlja. Što i nije loše.

Nisu uvijek raspoloženi za seks
Možda to zvuči kao znanstvena fantastika, ali u stvarnosti i to se događa. Iako volimo vjerovati da su muškarci baš uvijek i svugdje spremni za seks, činjenica je da ni njima nije uvijek do akcije. Dobro, možda malo rjeđe nego ženama, ali umor, stres, pospanost čine svoje. Samo to, naravno, nikad neće javno priznati.

I oni plaču
Većini muškaraca teško je pokazati osjećaje, a muške suze za njih uglavnom znak slabosti. Pravi muškarac nikad ne plače, barem ne u javnosti, jer tko zna što se događa kad je sam. Tu tajnu teško da će otkriti, mada su neka istraživanja potvrdila ženske sumnje. Muškarci, naime, u prosjeku plaču jednom mjesečno.

GULIVER / Getty Imagesg
Pilinzi, masaže, pedikure nisu više rezervirani samo za žene
Ne žele priznati da prate modu

Njihov izgled odaje da dobro paze što će odjenuti, a više ih nije ni sram upitati koja majica paše uz koje hlače. Što se mode tiče, prilično su educirani, ali i tu postoje granice. Pravi frajer, reći će brojni mužjaci, ne nosi roza boju, prekratke hlačice, preuske traperice, a kamoli torbe u koje može stati pola pokretne imovine. Dobra majica, po mogućnosti s prepoznatljivim logom divljih ili pitomih životinja, traperice i lagane cipele ili tenisice klasika je za koju će se najveći broj muškaraca opredijeliti ako im to posao dopušta. I pritom nikako ne mogu pogriješiti. Ili ipak mogu?

Koriste kremice
Dio kozmetičke industrije namijenjene njezi muškaraca doživljava zadnjih godina pravi procvat. Nije ih sram priznati da koriste kreme, pa čak i one za podočnjake, da mažu ruke i koriste balzam za usne, a uhvatila ih je i manija temeljitog uklanja dlačica s tijela. Doduše, ponekad posve bespotrebno.
|
0 Responses