Lara
Evo 10 najvećih zabluda i njihovih razjašnjenja:

1. Možda s vizuelne tačke gledišta, ali inače?!? Upravo ono od čega muškarci imaju paničan strah - reč je o impotenciji - češće pogađa one prema kojima je priroda, bar kada je u pitanju veličina, bila izdašnija jer je potrebno da u sunđerasto tkivo prodre više krvi. To je proces koji s godinama postaje sve dugotrajniji. Zbog toga je ipak bolji penis prosečne veličine, koji neće zakazati u odlučujućem trenutku (prema istraživanju sprovedenom u nemačkom gradu Esenu, on je 14,48 cm dug i obim mu iznosi 3,95 cm). Osim toga, za vreme ljubavne igre deblji je bolji nego duži, zbog toga što se kod žene tačke zadovoljstva nalaze u prednjem delu vagine. Dugačak penis čak može da izazove bol, kada u zanosu strasti počne da udara u grlić materice. Međutim, ovaj problem može da se reši odgovarajućom pozom: tako on može razmaknutih butina da kleči na krevetu, dok mu ona sa široko raširenim nogama sedi u krilu. Tako žena može da kontroliše koliko duboko će penis da prodre. Ako se radi o manjem primerku, to nije nikakav razlog da žena šutne partnera iz kreveta. Ovde su pre svega bitni položaji u kojima on može svoju karlicu da priljubi uz nju, na primer, ako mu žena stavi noge na ramena.



2.Koliko je priroda obdarila jednog muškarca, ne može se zaključiti ni na osnovu njegove nacionalnosti, niti visine, niti težine, a kamoli veličine nosa. Ni do današnjeg dana nije dokazano da Azijci imaju mali penis, a da crnci ne znaju gde da ga smeste. Pošto je firma „Condomi“ iz Kelna svoje prezervative izrađene po evropskim standardima „EN 600“ (dužina 17 cm, promer od 44 do 56 mm) u velikim količinama izvezla u Afriku, može se poći od pretpostavke da su i tamo muškarci normalno obdareni. Međutim, činjenica je da mali penisi mogu veoma da imponuju: kod malog penisa postoji veća osetljivost živaca. Sunđerasto tkivo više se skuplja i sadrži manje krvi, ali se to nadoknađuje kada dođe do erekcije. Nasuprot tome, kod velikog penisa su živci manje osetljivi i u sunđerastom tkivu se već nalazi izvesna količina krvi, tako da prilikom erekcije ne može da primi nove količine, pa se dešava da i u najponosnijem stavu bude manji od nekog skromnijeg primerka.



3.Pošto ne postoji kožica, izuzetno osetljiva donja strana glavića vremenom postaje manje osetljiva zbog neprestanog trenja o odeću. Međutim, naučno nije dokazano da li zbog toga penis mora duže da se stimuliše i da li je izdržljiviji u seksualnom odnosu. Naučnici s univerziteta u Lujzijani koji su ispitivali muškarce pre i posle obrezivanja nisu uočili bitnu razliku kada je reč o seksualnoj aktivnosti, erekciji i osetljivosti. Za žene je manje-više svejedno da li ima ili nema kožicu, jedino što neke smatraju da obrezani penis izgleda lepše.



4. Čak i onda kada se čaršav u ranu zoru pretvori u omanji šator, to ne znači da je muškarac opsednut seksom. Njegov jutarnji ponos predstavlja samo dokaz da je on još u dubokom snu propraćenom erekcijom, koja može da traje i do 40 minuta. Muškarac ima od četiri do šest puta noću takve erekcije, ali to ne znači da svaki put ima erotske snove. Ali, kada već tako lepo stoji, primenite svoje zavodničko umeće.



5.Iako bi trebalo da razmišlja o kretanjima na berzi, njegovo najbolje parče mu ne da mira. Činjenica je da erekcija počinje u glavi i da u svesnom stanju nikada nije slučajna. Njoj uvek prethodi stimulacija. To može da bude direktno, nadraživanjem penisa dodirom ili indirektno, maštanjem. Kako stoji u studiji proizvođača prezervativa „Durex“, muškarac u proseku razmišlja 11 puta dnevno o seksu. Bilo bi dobro da ga žena češće nazove da bi svoje misli usmerio ka njoj.



6.Ako vi ne vidite tragove, ne mora da znači da on nije doživeo orgazam. Muškarac doživljava vrhunac uglavnom delić sekunde pre ejakulacije. Ali te dve stvari ne podrazumevaju jedna drugu: tako muškarac može da ejakulira a da pri tom ne doživi orgazam, na primer, kada ga nešto omete ili kada sa novom partnerkom još ne može potpuno da se opusti. Ukoliko je više puta doživeo orgazam, rezerve ejakulata se smanjuju. Kod retrogradne ejakulacije žena može da reši problem tako što će prstom da pritisne perineum (mesto između testisa i anusa), čime spermatozoide preusmerava u bešiku. To je, doduše, veoma zanimljiv način kontracepcije, ali, nažalost, njemu uskraćuje višestruki orgazam.



7.Kamo lepe sreće? Nažalost, i njemu i njoj muška priroda može da pomrsi konce time što je on dostigao „tačku sa koje nema povratka“. Ako ga žena neprestano stimuliše, muškarac će neminovno posle od dva do četiri minuta da doživi vrhunac. U trenutku najintenzivnijih osećanja, kada spermatozoidi krenu svojim putem, muškarac više ne može da zaustavi ejakulaciju. Ma koliko razmišljao o plaćanju poreza ili drugim banalnostima, stvari idu svojim tokom. Ukoliko se ćešće dešava da muškarac prebrzo doživi orgazam, pomaže kontrolisanje ejakulacije. Ako žena još nije blizu vrhunca, trebalo bi da češće prekida svoju ljubavnu igru. Kod metode „kreni-stani“ žena povremeno prekida svoje pokrete da bi muškarcu pružila priliku da se pribere. Sa svakim novim početkom ona će biti bliža orgazmu. Tehnika „gnječenja“ sastoji se u tome da žena palac 20 sekundi drži pritisnut ispod samog glavića da bi tako zaustavila ejakulaciju.



8.Da li je tačna izreka Bez starca nema udarca? Iako se tokom godine smanjuje nivo testosterona, kao i čvrstina uda za vreme erekcije, to ne znači da žena mora da se plaši da neće biti zadovoljena. Istraživanja su pokazala da su i oni muškarci čiji organizam takoreći više ne proizvodi testosteron isto toliko potentni kao i mladići sa „toljagom“. Dok kod mlađih muškaraca očas dođe do erekcije, gospoda sa srebrnim zulufima moraju da se zadovolje manje čvrstom erekcijom, ali to ne znači da su hendikepirani u vođenju ljubavi. Pošto je starijim muškarcima potrebno više vremena da bi doživeli orgazam, mnogo je izvesnije da će usrećiti ženu. Da li penis u svoj svojoj veličini štrči do neba, kao kod mladih muškaraca ili je više horizontalan, kao kod starijih, ne utiče na zadovoljstvo ni muškarca ni žene. Pošto je i ukrućeni penis savitljiv, može bez problema da se postavi u željenu poziciju. Da li to znači da godine nisu važne? To nije baš sasvim tačno. Muškarci između 20. i 30. godine ponovo su spremni za akciju samo nekoliko minuta posle orgazma, dok kod starijih muškaraca može da potraje i više sati ili čak dana pre nego što ponovo dođe do erekcije.



9.Možda je to tačno kada se radi o glavnom glumcu tvrdog pornića, ali u stvarnosti svaki normalan muškarac počne da se preznojava pri pomisli da će njegov miljenik biti izložen maltretiranju kao džojstik. Doduše, penis može čvršće da se zgrabi, ali treba imati u vidu da je sam vrh prepun nervnih završetaka koji su ekstremno osetljivi. Prema tome, ako ga žena mazi rukom gore-dole, ne treba da se ponaša kao da je uključena u struju. Ukoliko se kožica suviše povuče nadole, mogla bi da se začepi, što je veoma bolno. Kombinacija toplote, vlažnosti i pritiska prilikom vođenja ljubavi može da pomuti mozak svakom muškarcu. Ono što važi za unutra važi i za spolja. Ukoliko njegovo najbolje parče žena dodirne hladnim rukama, erekcija će nestati isto tako brzo kao što je do nje i došlo. Da njen „ručni rad“ ne bi ispao diletantski, nije zgoreg da upotrebi neku kremu ili ulje. Koliko čvrsto žena sme da stisne penis, zavisi od stepena uzbuđenosti jer se osetljivost na bol smanjuje što je muškarac u većoj ekstazi.



10.Svakako da su glavne erogene zone kod muškarca uglavnom ispod pojasa, ali u toj krajnje vrućoj oblasti, pored glavića, postoje još dve veoma osetljive tačke: testisi i prostata. Testisi su veoma osetljivi na pritisak i zato se treba ophoditi prema njima sa velikom nežnošću. Muškarci se veoma uzbude kada ih partnerka mazi, blago mesi ili oralno miluje. Iako G-tačka kod žena posle najnovijih istraživanja predstavlja samo mit, muškarci stvarno poseduju dugme za aktiviranje slasti koje pri dodiru deluje kao erotski turbo-motor. Ukoliko se prostata, koja se nalazi oko mokraćnog kanala i koja je obavijena nervima „zaduženim“ za erekciju, stimuliše prstom preko anusa tako što se masira ili pritiska, muškarac može da doživi orgazam sličan eksploziji.
|
0 Responses