Lara
Seksualna samostimulacija naziva se -autoeroticizmom. Najbolji primeri su masturbacija i fantazija:)


Termin masturbacija odnosi se prvenstveno na --->autostimulaciju, ali moze se koristiti i za stimulaciju i zadovoljavanje partnera/ke rukom,---> i ne verujte kad vam kazu da je to prstoyeb..
Znaci kaze se---->"ljubavi sad cu da te masturbiram":P


Masturbacija je veoma cesto i uobicajeno seksualno ponasanje. Skoro svi muskarci i vecina zena masturbiraju do orgazma najmanje nekoliko puta u zivotu, a mnogi i mnogo cesce.

Jos su bebe posmatrane kako masturbiraju mazeci i pipajuci svoje genitalije. Naravno uz ogradu da se ne zna koliko su svesni onoga sto cine.

Potencijal za masturbaciju javlja se izmedju prvog i treceg rodjendana (Martinson, 1981). Primeceno je da ako je dozvoljeno vecina decaka i devojcica ce napredovati od driranja prstima do sistematicnog masturbiranja vec od 6-8 godine.


Decaci i devojcice o masturbaciji uce na razlicite nacine. Decaci saznaju od svojih muskih vrsnjaka, dok vecina devojcica slucajno masturbira i tako prvi put otkrije (Langfeldt, 1981). U pubertetu masturbacija postaje jos cesca i kod mladica i kod devojaka.


Odrasli iako u braku nastavljaju da masturbiraju. Podaci pokazuju da oko 72 procenata mladih muzeva masturbira u proseku 2 puta mesecno..to je kad zenu boli glava..,..a 68 procenata mladih supruga u proseku jednom mesecno (Hut, 1974).


Istrazivaci nalaze da najvece rodne razlike postoje u ucestalosti masturbacije (Oliver & Hyde). Zene u proseku, pocinju kasnije da masturbiraju i cine to redje..veomaaa redje.



Tehnike masturbacije zena


Zene najcesce masturbiraju stimulisuci klitoris i unutrasnje usne (Hite, Kinsey). Trljajuci gore-dole, ili kruzno, ponekad slabo, a ponekad pritiskajuci jako klitoris mmmmm yesss yesss hehehe.



Neke zene vise vole trljanje oko klitorisa, dok neke stimulisu direktno. Da ne bude da uvek nesto treba da udje postoje druge tehnike koje zene koriste za masturbaciju koje ukljucuju stimulaciju grudi, pritisak prekrstenih butina, pritiskanje genitalija na neki objekat, tusiranje ili masaza elektricnim masazerom ili vibratorom.


Ako vam se dize dok citate ovo, isccolirajte, da bi stigli do kraja texta bez "ohhh tooo ...!" :P


Sad pocinju da se prave novi modeli mobilnih telefona sa jacim vibracijama, samo za tu svrhu.Pre nego sto izadjete iz kuce, stavite fon tamo dole, i negde u sred grada kad zazvoni, vi opusteno zavucete ruku pod suknjicu ..ovo se salim:).


Prema Kinsijevom izvestaju odredjeni procenat zena masturbira penetrirajuci, dok jedan mali procenat zena samo fantazijom moze da dozivi orgazam.



Tehnike masturbacije muskaraca

Skoro svi muskarci masturbiraju stimulisuci penis. Vecina muskaraca koristi tehniku povlacenja gore dole. Posto sam penis ne proizvodi lubrikant, muskarci na razlicite nacine se dovijaju za lubrikante. Pljuni i zapevaj:P


Jacina stiska, brzina i kolicina variraju od jednog muskarca do drugog. Vecina muskaraca smanji brzinu kada se priblizava orgazmu i zaustavlja stimulaciju za vreme orgazma jer bi dalja stimulacija bila neugodna (Masters& Johnson).



Neke africke zene masturbiraju sa falusom nacinjenim od korena drveta. U kulturi Lesu u Juznom Pacifiku zenama je potpuno dozvoljeno da masturbiraju kada su uzbudjene. Mozete misliti kad i to treba neko da im dozvoli. One imaju specijalnu tehniku masturbiranja koju slucajno otrikivaju jos dok su devojcice i nikada ne masturbiraju rukom. :!:Tehnika se sastoji od toga sto sednu na pod i petom pritiskaju genitalije.


Ljudi definitivno nisu jedina vrsta na planeti koja masturbira. Mnoge vrste sisara masturbiraju, narocito primati. Cesto se u zooloskim vrtovima mogu videti primati kako masturbiraju. Oni to cine rukom ili se trljaju o neki predmet. Posto su fleksibilni mogu ciniti ono sto je ljudima nemoguce, auto oralnu stimulaciju.:P

Jedinstvena forma masturbacije je pronadjena kod crvenih jelena. Oni trce kroz visoku travu i time izazivaju erekciju i ejakulaciju.:!: zenka bodljikavog praseta opkoraci prut i zajedno sa njim seta, dok prut udara po tlu, vibrira i time joj stvara seksualno zadovoljstvo.
|
1 Response
  1. Drkanje Says:

    To je to, ipak je samostalna stimulacija ono posebno... ^.^

    Na sajtu DRKANJE KURCA ima prica o masturbiranju, slika velikih kurcina i video-snimaka drkanja.

    A ako te je smorilo da ga drkas sam, mozes na istoj toj stranici da se prijavis za drk u drustvu, uzivo! :)

    Pozdrav