Lara
Koliko god da volite svoju partnericu i teško vam je ponekad pogledati istini u oči, morate znati da sve žene tu i tamo slažu. Nisu to zločeste laži, već jednostavno ponekad žele zaštiti sebe ili vas
Sve žene u određenim situacijama lažu, a ni vaš anđeo nije iznimka. Motivi za laž su različiti, baš kao i same laži. Međutim, postoji pet najčešćih laži kojima su sklone sve žene.

1. Nisam ljuta na tebe
Ali je itekako ljuta! Nemojte misliti da ćete se tako lako izvući. To je jedna od najčešćih ženskih laži u vezama. Riječ je o frazi koja ženama pruža emotivnu zaštitu nakon što ste je (ne)namjerno povrijedili. Primjerice, ako zaboravite njezin rođendan, nju će to povrijediti. Iako vi to ne doživljavate kao veliku stvar, njoj je to itekako važno i neće baš lako preko toga preći. Pravit će se da je sve u redu, ali ako pažljivo promatrate, sitnice će je odati. Laže jer ne želi da pomislite da je preosjetljiva ili zločesta. Ipak, kada se najmanje budete nadali, napast će vas jer će ljutnja tinjati u njoj.

Guliver/Getty Images
Većina žena očekuje od muškarca da plati večeru
2. Ne smeta mi ako ideš u striptiz-bar s dečkima

Dobili ste njezino dopuštenje za pravi muški izlazak koji uključuje i posjet striptiz-baru pa se sada svima hvalite kako imate super curu. Hm, razmislite još jednom… Ako nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, onda vjerojatno i nije istinito. Nijednoj ženi nije drago kada njezin muškarac ide gledati druge gole žene. Ova je laž slična prethodnoj. Njome žene žele stvoriti sliku da im nije stalo te da nisu ljubomorne. Istina je potpuno suprotna: žene su iznimno borbeno nastrojene kada su u pitanju njihovi muškarci, a posebno kada je riječ o vrlo seksualnim situacijama. Osim toga, žene vole biti u centru pažnje i to što ste odabrali muške prijatelje umjesto nje, baš je i ne veseli.

3. Trenutačno nisam spremna za vezu
Ova izjava u najvećem je broju slučajeva laž. Možda je rečena u najboljoj namjeri, ali je ipak laž. Uz nju obično idu isprike kao što su: 'Upravo sam izašla iz loše veze' ili 'Trenutno sam usredotočena na karijeru.' Međutim, istina je vrlo jednostavna – ako je slobodna žena imalo zainteresirana za vas, pronaći će vremena da se nađe s vama. Ova česta laž uz pratnju mnoštva isprika služi kako bi se izvukla iz neugodne situacije. Ne želi vas povrijediti pa zato okoliša. U pozadini ove laži krije se zapravo – nisam zainteresirana.

4. Ne smeta mi što ću večeras ja platiti račun

Nije istina. Iako se ta laž ne može primijeniti na sve žene, velika većina ih još uvijek očekuje da muškarac plati račun nakon zajedničke večere, posebno ako je on inicirao izlazak. Ako joj dopustite da plati, ona će odmah pomisliti da ste škrtac. Ako ste pozvali ženu van, trebali biste se barem ponuditi da platite račun. Ako ona glasno protestira, pustite je da plati. Ali ako je njezin protest blag i reda radi, svakako vi platite račun jer ćete u protivnom brzo završiti izlazak, a možda i vezu.

5. Ovo je bilo nevjerojatno!
Ova laž ulazi u seksualnu kategoriju. Kada je žena u vezi s muškarcem, potpuno je usredotočena na njega i često je uvjerena da je upravo on 'taj'. Upravo zbog toga, žene često muškarcima govore ono što misle da oni žele čuti. Primjerice, nije rijetkost da žena odglumi orgazam da bi njezin muškarac bio zadovoljan sobom jer je dobar u krevetu. Postoji još nekoliko čestih seksualnih laži: 'Seks s tobom najbolji je u životu' ili ' Ti imaš najveći penis koji sam vidjela'. Ovo su sve dobronamjerne laži koje služe podizanju vašega samopoštovanja, ali su u konačnici ipak laži.
|
0 Responses