Lara
Ponekad su muškarac i žena već duže u vezi, ali nisu sigurni o kakvom je odnosu riječ. Je li to samo seksualna veza ili je u pitanju nešto više?
Mnoge veze zasnivaju se isključivo na seksu iako jedan ili oba partnera toga možda nisu ni svjesni. U kategoriju seksualnih veza ulaze odnosi za jednu noć, prijatelji s 'povlasticama' i prvi izlazak koji završi seksom. Mnogi ljudi ne shvaćaju da je njihova veza isključivo seksualne prirode te da nema veze s emocijama. Donosimo vam sedam načina koji će vam pomoći da ispitate zasniva li se vaša veza samo na seksu.

1. Vaši najdublji razgovori odvijaju se u krevetu. Nije važno razgovarate li prije, nakon ili za vrijeme seksa, važno je da ste u krevetu i da najskrivenije tajne otkrivate među plahtama. Izvan spavaće sobe gotovo da i nemate komunikaciju, a kad razgovarate, najdraža tema vam je seks. Izbjegavate razgovor o emocijama i vezivanju. Umjesto da razgovarate o svojim snovima i željama, vi se trudite izbjeći takve teme kako vašemu partneru ne bi bilo neugodno.

2. Svaka rasprava završava tako da ste oboje u sekundi goli. Pomirbeni seks je dobra stvar, ali vi ga koristite kao nadomjestak za nedostatak argumenata. Ne radite na problemu, a i nije vam baš stalo da ga riješite. Sve dok ste vas dvoje goli, sve je dobro. To je možda zanimljivo na početku veze, ali dugoročno će vas početi pritiskati neriješeni problemi.

Guliver/GettyImages
Kvalitetno se družite samo u spavaćoj sobi
3. Vaši ga prijatelji zovu Mr. Lover, Mr. Big ili slično. Ponekad niste sigurni ni u partnerovo prezime. Zapravo vas i nije briga jer vam je jedino važno da se dobro zabavite tijekom povremenih druženja. Podaci koje pamtite o partneru odnose se na vašu zanimljivu vezu – gdje ste se sreli i koliko ste puta jedno kod drugoga prenoćili.

4. Ne znate tko su članovi obitelji vašeg seksualnog partnera ili partnerice. Ako nikada niste razgovarali o članovima obitelji i njihovim imenima, možete biti sigurni da se vaša veza zasniva na seksu. Možda je tu i tamo spomenuto majčino ili očevo ime, ali niste sto posto sigurni u to. Ako jedno drugome dajete minimalne osobne informacije, vaša veza je isključivo seksualna.


5. Nikada niste imali prvi spoj. Sreli ste se slučajno kod zajedničkog prijatelja na zabavi, 'kliknuli' ste i otad traje vaša 'casual' veza. Nemate baš točan datum početka i sve je nekako nedorečeno. Rijetko izlazite jer se družite uglavnom u stanu, naravno - u spavaćoj sobi. Ako nemate obljetnicu kojom obilježavate početak zajedništva, tada je seks ono što vas veže.

6. Koje su boje oči vašeg partnera ili partnerice? Možete li odmah odgovoriti ili niste sigurni? Ako ne znate točno, to je zato što rijetko uspostavljate kontakt očima. Više ste obuzeti golim tijelima i dodirima. Možda i nije najstrašnija stvar na svijetu što ne znate koja je boja njegovih ili njezinih očiju, ali problem može nastati kada si, primjerice, trebate kupiti dar. Znamo da je teško nekome kupovati dar kada ga ne poznajete. To su također jasni znakovi da se poznajete samo na seksualnoj razini.

7. Nemate ništa zajedničko. Jedva znate čime vam se partner bavi, koji su mu hobiji, što voli, a što ne… Nemate pojma kakvi su mu politički stavovi i društveni svjetonazori. Ništa čudno, od silnoga seksa niste se stigli upoznati. Bolje rečeno, niste ni htjeli. To nije problem, osim ako vam ne pada na pamet da produbite vezu. Imajte na umu da je seks jedino što trenutno imate zajedničko.

|
0 Responses