Iako bi u tmurnim jesenskim danima mnogi voljeli pored sebe imati dragu osobu i toplo tijelo da ih grije, ne treba zaboraviti na prednosti samačkog života.

Evo nekoliko razloga zašto ostati singl.

Imate dovoljno vremena da nađete pravu ženu
Kada ste singl, možete si dati vremena i čekati srodnu dušu. Pažljivim odabirom izabrat ćete gospođu pravu, a ne onu koja je uvijek u pravu. Tako ćete izbjeći životnu pogrešku i svakako se nećete oženiti iz očaja.
Naime, mnogi muškarci, ali i žene, često se ožene zbog krivih razloga. Svi oko njih su to već učinili, pa se i oni odlučuju za isto te to učine s prvom koja pokaže interes. Upravo zbog ovakvih pogrešaka dobro je biti singl i dati si vremena za razmišljanje i potragu.

Možete se usredotočiti na karijeru
Ako ste samac, lakše ćete se posvetiti karijeri jer svoju energiju nećete morati rasipati ni na kog drugog. Slobodni ste pa ćete na poslu moći dati maksimum, ostajati prekovremeno te vikendima. Ovo je posebno važno ako radite u nekom zahtjevnom području, poput medicine ili poduzetništva.

Foto: Shutterstock
Možete se usredotočiti na posao i dopustiti kolegicama da vam pomognu

Jednom kada posao krene i kada budete imali hordu obožavateljica, moći ćete uživati u fizičkoj ljubavi, a potom, kada vam razvrat dosadi, možete se neopterećeno baciti na potragu za onom pravom.

Možete bez obaveza i savjesti uživati u seksu
Muškarcima je najvjerojatnije najdraži razlog za biti singl seksualna sloboda. Niste se vezali za jednu partnericu i možete uživati u drugim ženama. Ako na poslovnom sastanku primijetite da vas odmjerava zgodna plavuša, nećete se morati brinuti za savjest ako završite s njom. Možete prakticirati i seks za jednu noć s nevjerojatnom crnkom koja vas je za vikend, dok ste bili s društvom naprosto proždirala pogledom. U svakom slučaju, ako ste singl, svakako se nećete morati boriti s dosadom u seksu.

Uživat ćete u svom miru
Još jedan izvrstan razlog za ostati samac jest i taj da su vam zagarantirani mir i tišina. Nećete morati trpjeti nagle promjenu raspoloženja svoga partnera, emocionalne oluje ili optužbe da ste vi krivi za sve loše u životu.

Foto: Shutterstock
Možete raditi što želite bez straha od prigovora

Možete činiti što god hoćete
Kada ste sami, možete ići i činiti što god želite. Nitko vam neće dosađivati da morate ići u šoping, na tržnicu, na obiteljsku proslavu. Potpuno ste slobodni i možete se do mile volje družiti s prijateljima, partijati do zore i baviti se svojim hobijima.

Ne morate raditi kompromise
Biti singl znači da ne morate uvijek tražiti sredinu, zadovoljavajuće rješenje za oboje. To znači da se nećete morati prisiljavati na večere s njezinim prijateljima, posjet antiknom sajmu ili gledanje partneru/ici dragih filmova.
Nema straha da ćete, ako njezine zahtjeve odbijete, biti uskraćeni za seks.

Kada vam dosade lude zabave, seks s nepoznatim ženama i prazan stan kad se navečer vraćate kući, znajte da je vrijeme da se pozdravite sa samačkim životom i krenete u potragu za onom pravom.