Zarobljena sperma

Ne juri sva sperma odmah prema jajašcima. Kad sperma uđe u vaginalni kanal, neki spermiji ostaju zatočeni u spermijskom koagulatu. S vremenom dekooaguliraju enzimi nakon čega mogu slobodno plivati prema ženskom reprodukcijskom sustavu. Ovo 'zatočenje', prema mišljenu znanstvenika, događa se s razlogom. Naime, na taj se način tempira kretanje sperme prema maternici zbog čega se zapravo povećava šansa da neki od tih spermija dospiju do jajašca i oplode ga.

Oksitocin utječe i na muškarce

Vjeruje se da hormon oksitocin utječe na žene tijekom seksa, ali i dojenja. Ali ovaj hormon koji potiče na grljenje i maženje otpušta se tijekom seksa kod obaju spolova što znači da utječe i na muškarce. Švicarski znanstvenici otkrili su da je oksitocin povezan s povećanim osjećajem povjerenja kod muškaraca.

Smrt tijekom seksa događa se u izvanbračnim vezama

Studija koja je 1975. istraživala fenomen smrti za vrijeme seksa otkrila je jedinstven obrazac kod muškaraca. 'Preminuli je obično bio oženjen, nije bio sa suprugom i nalazio se u nepoznatom okruženju', a smrt bi obično nastupila nakon 'obilnog jela i alkohola'.

Druga studija iz 1989. pružila je daljnje dokaze teoriji da muškarci najčešće umiru tijekom seksa s ljubavnicama. Koitalna smrt kod muškaraca, u 14 od 20 takvih slučajeva, dogodila se kada su muškarci bili s ljubavnicama.

Orgazam sprečava rak grudi

Orgazam za zdraviji život

Grčko istraživanje potvrdilo je da učestalost orgazma kod muškaraca utječe na postotak učestalosti pojave raka grudi. Dokazano je da su muškarci s rakom grudi imali prosječno manje orgazama od muškaraca koji nisu imali tu bolest.

Veličina muškog alata može se procijeniti po duljini prstiju

Ako je muški prstenjak duži od kažiprsta, to upućuje na to da je dotični muškarac zaprimio zdravu razinu testosterona tijekom razvoja u maternici. No ako je prstenjak iste duljine kao kažiprst ili manji, to znači da je muškarac primio manju razinu testosterona što u prijevodu znači da se ne može pohvaliti veličinom svog alata. Dakle, što veći prstenjak od kažiprsta, to je i 'alat' veći.

Muškarci se zaljubljuju brže od žena

Nisu žene te koje izgube glavu kad ugledaju privlačno lice. Do ušiju se na prvi pogled više zaljubljuju muškarci.

Arhiva tportala
'Prosjekom' je ipak zadovoljna većina žena

Obitelj utječe na testosteron

Kad muškarac postane jako vezan za obitelj, njegova razina testosterona pada, potvrdila je studija klinike Mayo iz 2001. Očevi posebno bilježe značajan pad razine tog hormona, pogotovo nakon rođenja prvog djeteta, i to najviše u trenucima dok drže bebu u naručju.

Uriniranje je nalik orgazmu

U jednom istraživanju iz 2002, govori se o orgazmičkom iskustvu kod muškaraca nakon uriniranja. Nakon što odgovori na zov prirode, tijelo muškarca prolazi kroz nešto nalik seksualnom ciklusu. Njegovi otkucaji srca se povećavaju u stanju klimaksa nakon čega slijedi opuštanje i potom umor, a upravo kroz ta dva stanja prolaze nakon uriniranja.

Muškarci vole neobičan seks

Muškarci, za razliku od žena, 20 puta više vole prakticirati neobičan i katkad društveno neprihvatljiv seks, kao što je recimo ekshibicionizam.