Lara

Žene seksom liječe glavobolju, mršave i zadržavaju partnera

Nedavno objavljena knjiga 'Zašto se žene upuštaju u seksualne odnose - 200 najčešćih razloga' podigla je mnogo prašine. Autori Cindy Meston i David Buss otkrivaju da se žene odlučuju na seks sa svojim partnerima zbog dosade, mira u kući, izlječenja glavobolje, pa čak i u znak zahvale za lijepu večeru
Iako se u medijima posljednjih dana puno moglo čitati o bizarnim razlozima zbog kojih žene pristaju na seks, mi vam donosimo objašnjenja razloga koji su iznenadili svjetsku javnost.

Bolje seks nego tableta za glavobolju
'Ne mogu večeras, boli me glava', jedna je od najpoznatijih isprika za izbjegavanje seksa. Međutim, neke žene koriste seks kako bi se riješile glavobolje. To je zapravo jako dobra ideja. Naime, tijekom seksualne aktivnosti tijelo ispušta endorfin koji je zadužen za dobro raspoloženje, ali i uspješno sprečava bol. Nekoliko je istraživanja potvrdilo da endorfin uspješno uklanja glavobolju. Dio znanstvenika vjeruje da u posebnom dijelu mozga postoji generator zadužen za glavobolju kojega orgazmi na još uvijek nepoznat način isključuju, pa na taj način prestaje glavobolja. Dakle, umjesto tablete za glavu, odaberite seks koji je prirodniji način liječenja glavobolje.

tportal arhiva
Što je seks življi, gubi se više kalorija
Seks dijeta

Odavno je poznato da seks pomaže u gubitku kilograma, a knjiga otkriva da se neke žene seksaju upravo zbog toga. Seksualni odnos može sagorjeti od 100 do 250 kalorija, pokazuju neka istraživanja. Što je seks vatreniji i zaigraniji, troši se i više kalorija. Kada bi se žene seksale četiri puta tjedno, umjesto, primjerice, dva puta, izgubile bi godišnje gotovo dva kilograma. Ili uz takav seksualni tempo mogu zadržati jednaku tjelesnu masu te jesti čokoladice i kekse. Seks je, dakle, uistinu dobar prijatelj vitkosti.

Bračna dužnost
Mnogo je žena izjavilo da se seksaju sa svojim partnerima iako nisu raspoložene za seks. To čine zbog osjećaja bračne dužnosti. Kod nekih uvjerenje da je seks u braku dužonost ima temelj u religiji, ali za druge to je stav koji su ugradila kulturna i društvena očekivanja. Mnogima ni danas nije strano uvjerenje da muškarci donose kruh u kuću, a žene se zauzvrat brinu za obitelj, dom i zadovoljavanje svoga muškarca. Iako brojne žene danas ne pristaju na seks samo zato što im je to dužnost, još uvijek postoje one koje smatraju da moraju biti na usluzi svojim muškarcima, čak i kada im se to ne da.

Suosjećajni seks
Žene od rođenja uče biti brižne i suosjećajne. Nekoliko žena u knjizi otkriva da pristaju na seks s partnerima samo kako bi se oni osjećali bolje. Dio žena priznaje da pristaje na seks jer im je žao određenoga muškarca i žele mu pomoći da se osjeća bolje. Takvo ponašanje nije svojstveno samo mladim i neiskusnim ženama. Naprotiv, otkriveno je da na takav seks pristaju i iskusnije žene. Jedna je žena priznala da se povremeno seksala s muškarcem koji je prošao grozan razvod, pa joj ga je bilo žao. U dužim partnerskim odnosima žene znaju priznati na seks jer žele utješiti i oraspoložiti čovjeka kojega vole.

Seks za zadržavanje partnera
Neke žene seksaju se jer na taj način žele spriječiti partnera da uzdbuđenje pronađe sa strane. Neke se čak boje da bi ih partner mogao ostaviti zbog druge žene, pa žele djelovati preventivno. Jedno je istraživanje otkrilo da su mnoge žene danas svjesne krhkosti veza te da uz pomoć seksa žele očuvati vezu. Pristaju na seks čak i kada nisu raspoložene za takve aktivnosti jer žele partnera učiniti sretnim. Nije im strano ni pristajanje na seksualne igrice i odijevanje seksualnog rublja, a sve u svrhu očuvanja veze. Očekuju da će im na taj način partner ostati vjeran.
|
0 Responses