Lara
Veza koja je počela iznenađujuće lijepo i nježno, ipak nije potrajala. Osjećate se tužno i jadno dok grleći jastuke razmišljate gdje ste pogriješili. Kad vas prođe tuga zbog prekida veze, saberite se i naučite koje greške više ne biste trebali ponavljati
Umjesto da zbog raspada veze krivite partnera, pokušajte vidjeti gdje sami griješite. Nemojte se okrivljavati, nego se suočite sa svojim nedostacima i ispravite ih. Vrijeme je da naučite koje su to greške koje vode do uništavanja veze.

1. Pretvaranje da je sve u redu, a nije

Znate onu situaciju kada ste ljute i povrijeđene, a on vas pita što vam je. Vi samo tiho odgovorite – ništa, sve je u redu. Očekujete od njega da vam čita misli, ali muškarci to ne znaju raditi. 'Ako nešto nije u redu, morate im to reći jasno i glasno', savjetuje psihologinja Sabrina Dotto Billo.

Getty Image
Komunikacija u vezi mora biti jasna i otvorena
2. Kritiziranje

Nitko ne voli kritiku, pogotovo ako je to nešto što se ponavlja svaki dan. 'Ljude puno više motivira pohvala i priznanje. Bolje je partnera pohvaliti kada napravi nešto dobro, nego ga konstantno kritizirati kad napravi nešto što se vama ne sviđa. Kritika ne daje ploda', napominje psihologinja Karen Campbell.

3. Nejasna komunikacija
Mnoge žene očekuju da partner pogađa njihove želje i potrebe. 'Komunikacija u vezi je najvažnija stvar. Jasan i otvoren razgovor je nužnost kako bi partneri saznali što žele, gdje su nastali problemi i kako ih riješiti. Otvoreni razgovori povezuju i stvaraju veću bliskost. Uvijek će biti problema, a njih je najbolje riješiti razgovorom', ističe psihologinja Campbell.

4. Dijeljenje osobne intimnosti

Iako ste u vezi, vi ste ipak dvije osobe i svatko treba zadržati svoju privatnost do neke prihvatljive mjere. Ne morate partneru otkrivati sve detalje svojih prijašnjih veza. To nisu informacije koje će pomoći razvoju vaše veze. Naprotiv, mogle bi je uzdrmati.

5. Zanemarivanje
Muškarci vole kad su žene prema njima pažljive, stoga ih nemojte zanemarivati. 'Oni očekuju od žena da im pomognu kako bi se osjećali posebno. Skuhajte im omiljeno jelo, napravite deserte koje vole, brinite se za njih kada su bolesni', savjetuje psihologinja Campbell.

6. Jedina odgovorna u vezi
Žena nije jedina odgovorna za vezu i odnos. 'To je pogrešan stav kojemu su sklone mnoge žene. Veza je zajednica dvoje ljudi, tako da svaka osoba ima svoj dio odgovornosti i za uspjehe, ali i za neuspjehe. Dakle, dvoje je u igri', napominje psiholog Thays Araújo.

7. Iskorištavanje njegovih slabosti
'Kvalitete muškarca treba hvaliti, ali za njegove slabosti treba imati razumijevanja i poštovanja. Budite čovjek i pomognite mu kad je u problemima. Ako vam nešto prizna, primjerice neki problem na poslu, to je zato što vam vjeruje. Nemojte mu kasnije to nabijati na nos jer vam se više nikada neće povjeriti', ističe psihologinja Sabrina Dotto Billo.
|
0 Responses