Lara
Pomoću G-točke do orgazma
Kako pronaći svoju G-točku i dovesti se do neslućenih užitaka?

G-točka jedna je od životnih misterija. Već godinama znanstvenici i stručnjaci za seksualne odnose prepiru se oko ovog dijela tijela i većina njih danas se slaže da G-točka postoji i da može dovesti do nevjerojatnog orgazma.

Što je uopće G-točka?

G (ili Grafenberg) točka je veoma osjetljivo područje koje se nalazi unutar prednjeg dijela stijenke vagine. Kada se je stimulira, kao i klitoris, može vas dovesti do bržeg i jačeg orgazma.

Zašto je toliko posebna?

Deborah Sundahl, ekspertica za žensku ejakulaciju i autorica knjige "Ženska ejakulacija i G-točka", kaže: - G-točka daje jedinstven orgazam koji je drugačiji od klitoralnog. Ovo je zato što prostata ima drugačije živce nego klitoris, pa je tako i osjećaj orgazma drugačiji.

Ima li je svaka žena?

Oko ovog se znanstvenici još uvijek nisu složili, no ekspertica za seksualne odnose Lou Paget tvrdi: - Da, G-točka postoji, no svaka je žena drugačija. Za neke je podražaj točke nevjerojatno iskustvo, dok druge žene ništa ne osjećaju. Slično je s bradavicama - za neke žene one su jako osjetljive, dok za druge nisu.

Garantira li G-točka orgazam?

Nema zagarantiranog orgazma, no ako otkrijete odgovara li vam stimulacija G-točke, to je definitivno dobra stvar. Što više znate o svom tijelu, veće su vam šanse da doživite orgazam.

Kako pronaći svoju G-točku?

Nema ničeg lošeg u tome da je sama pokušate pronaći. Unutar vagine (nekih 3 do 5 centimetara duboko od vaginalnog otvora) je maleno, nabrano zadebljanje tkiva. Nalazi se na prednjoj stijenki vagine, pa ako ležite na leđima i pokušavate ga napipati vaši bi prsti trebali biti usmjereni prema gore (prema stropu, ne prema krevetu na kojem ležite). Ako napipate grublje tkivo u usporedbi s glatkim dijelovima, pronašli ste svoju G-točku.

Ili isprobajte ovaj savjet koji daje Lou Paget: - Umjesto da G-točku pokušate pronaći ležeći na krevetu, čučnite i pokušajte je pronaći, no prije toga morate biti barem malo uzbuđeni. Ponekad žena može imati premale prste da bi uspjela dotaknuti to područje pa onda uspotrijebite neko seksualno pomagalo ili neka vam partner pomogne.

Pronašla sam je! Što sad?

Samo isprobajte naših 5 stručnih savjeta kako biste povećali svoj užitak!

1. Dovedite se u raspoloženje

Nažalost G-točka ne funkcionira tako da čim ju dotaknete odmah doživite ugodu i božanstveni orgazam. Kao i kod drugih dobrih stvari potrebno je malo truda. Zato, opustite se i uživajte u predigri. Što ste više uzbuđeni, to ćete lakše pronaći taj naborani, grublji dio tkiva. Nema veze ako mislite da vi nemate G-točku. Sve dotle dok uživate u senzualnim senzacijama dok vaš partner traži tu čarobnu točku, znate da radi nešto dobro. Ako pak vam ne odgovara i nije vam ugodan osjećaj prstiju u vama, naprosto prestanite. Uživajte u poljubcima i predigri s ostatkom tijela, ne samo s vaginom.

2. Isprobajte seksualne igračke

Jeste li ikad vidjeli one vibratore koji su zakrivljeni na vrhu? Oni vam mogu pomoći u pronalasku i stimulaciji G-točke. Nanesite malo lubrikante na vrh vibratora i stavite ga u sebe tako da taj zakrivljeni dio gleda prema pupku. Polagano pokrećite vibrator oko G-točke, ali nemojte zaboraviti na klitoris, usne i grudi. Ako ste s partnerom neka vam on pomogne s vibratorom. Vi se samo legnite i uživajte.

3. Koristite prste

Zadovoljavate li se sama ili ste s partnerom, tehnika je ista. Stavite malo lubrikanta na kažiprst i srednji prst, dirajte se i gurnite ih u sebe. Prstima radite pokrete kao što radite kad nekog prstima dozivate k sebi. G-točka bi trebala biti drugačija od ostatka glatkih stijenki vagine. Trebala bi biti pomalo uzdignuta i nabrana. Jedini način da uistinu znate jeste li je pronašli jest koji vam osjećaj izaziva diranje tog dijela.

Neke žene kažu da u početku imaju potrebu za mokrenjem (no to brzo prođe), a druge pak odmah osjećaju veliko uzbuđenje. Ako se ništa ne dogodi, pokušajte je stimulirati na različite načine, varirajte brzinu, pritisak, lagano do pomalo grubog dodirivanja, tapkanje, kružne pokrete, pokrete s lijeva na desno... Iznenadit će vas koliko će osjećaj biti drugačiji. Samo tako ćete saznati što vam najviše odgovara.

4. Budite na vrhu

Dosta vam je predigre i želite se baciti na "posao"? Ne brinite, G-točku možete stimulirati i za vrijeme seksa, a jedan od najboljih načina je kad ste vi na partneru. Kad ste vi gore kontrolirate kut pod kojim penis ulazi u vas. Pokrećite se naprijed-natrag, lijevo-desno sve dok ne osjetite da ste pogodili točku. Podraživanje G-točke je jače kad ste gore i okrenuta prema njegovim stopalima (samo se nemojte previše naginjati naprijed jer bi to vašeg partnera moglo zaboljeti). Najvažnije je da ste dovoljno uzbuđeni prije nego se upustite u sam spolni čin, jer ćete tada lakše stimulirati G-točku. Zato se s partnerom posebno posvetite predigri.

5. Pokušajte odostraga

Bez obzira na to što mislite o takozvanoj "doggy" pozi, ono što stoji jest da je ta poza odlična za stimulaciju G-točke. Najbolji način da to osjetite je da kad ste na sve četiri i vaš partner ulazi u vas straga, a njegove su noge s vanjske strane vaših (vaše su između njegovih, lagano skupljene). Vi se nagnite prema naprijed (ruke su savijene u laktovima) i stražnjicu dignite nešto više u zrak. Kut ulaska prema dolje bi trebao podraživati vašu G-točku. Eksperimetirajte tako da noge širite i skupljate.
|
0 Responses