Lara
Iako bi u seksu trebala uživati oba partnera, muškarci su ti koji se u kreveti češće osjećaju kao na ispitu zrelosti na kojem se trebaju dokazati

Seksolozi i psiholozi suglasni su oko toga da problem leži u pogrešnom doživljaju seksa. Dok žene uglavnom zabrinjava izgled koji uključuje celulit ili višak kilograma, muškarce najčešće muče svakojaka pitanja. Od onih 'najvažnijih' je li dobar, je li bolji od prethodnika, trudi li se dovoljno itd.

Suprotno uvriježenom mišljenju da je prvi seks najbolji, istraživanja su dokazala da vrlo često baš taj prvi seksualni odnos među novim partnerima doživi katastrofu, prvenstveno zbog gubitka njegovog samopouzdanja. Naime, ukoliko najvažniji motiv za seks nisu emocije i strast, do zadovoljstva će teško stići oba partnera. Ono što je muškarcima najteže shvatiti jest činjenica da partnerica nije sudac koji ocjenjuje njihovu umjetnost vođenja ljubavi, već osoba koja želi isto što i on.

Između ostalog, seksom se ostvaruje emotivna i fizička bliskost. pa stručnjaci savjetuju da se u vođenju ljubavi nikada ne treba žuriti. Ipak je u pitanju vrlo intimna situacija koja zahtjeva povjerenje i ljubav među osobama koje su se odlučile zbližiti i emotivno i tjelesno. Stoga na krevet i vođenje ljubavi nikada i nikako ne treba gledati kao na bojno polje, već kao na mjesto opuštanja i ugode u kojoj je vrijeme stalo i postoje samo dva tijela i poplava emocija koje će vas opustiti.

|
0 Responses