Naime, gotovo polovica pripadnika jačeg spola, njih 49 posto reklo je da misle da su seksi, a više od trećine ih je izjavilo da im je vlastiti izgled jako važan. Istraživanje je obuhvatilo 5.000 muškaraca u 12 zemalja širom svijeta, a rezultati su bili zanimljivi.

Čak 81 posto Grka uvjereno je da su seksi, a zavidnu dozu samopouzdanja pokazali su i ruski muškarci kojih je 80 posto uvjereno u vlastitu neodoljivost. Na trećem mjestu sa 78 posto njih koji za sebe misli da su seksi Adonisi, našli su se Južnoafrikanci.

Za samopouzdanje grčkih muškaraca zaslužni su, smatraju znanstvenici, njihove majke i mačo kultura.

Foto: Getty Images
Fizički izgled jako im je važan
'Svi znamo da je vjera u sebe jako bitna u igri privlačnosti, a grčki muškarci imaju je napretek. Zašto? Tu dvije sile igraju glavnu ulogu. Jedna su njihove majke; naime grčke majke svojim sinovima od rođenja usađuju vjeru u sebe, a drugi razlog je više patrijarhalan. Naime, grčko društvo jako cijeni muževnost, i to još od doba grčkih bogova', rekla je Maria Darmi, koja je u Grčkoj vodila svjetsko istraživanje koje je pokrenula kompanija Synovate.

Za razliku od samouvjerenih Grka, Rusa i Južnoafrikanaca, većina malezijskih muškaraca, njih 78 posto, misli da nije seksi. A izrazito su samokritični Kinezi i Francuzi, od kojih 66 posto također smatra da nije seksi.

Iako Italija nije bila uključena u istraživanje, Talijani su ocijenjeni kao najzgodniji frajeri na svijetu, a slijede ih Amerikanci, Brazilci i Rusi.

Južnoafrikanci su pokazali da puno ulažu u izgled, a njih 90 posto priznalo je da najviše voli glatko izbrijano lice. Slijede ih Kinezi (88 posto) i Španjolci (84 posto), dok se bradata lica najviše sviđaju muževnim Grcima.

Sve više muškaraca koristi kreme i mirise, a zanimljivo je da samo 14 posto Kineza koristi dezodoranse, dok najmanje kozmetičkih proizvode za muškarce koriste Rusi i Britanci.