Ženski orgazam zahtijeva puno učenja, poznavanja tijela, prakse i povjerenja među partnerima.

On dovodi do nekih zanimljivih promjena u tijelu. Mišići se zategnu, a genitalno područje i grudi se pune krvlju, povisuje se krvni tlak i ubrzava rad srca. Tijekom dostizanja vrhunca klitoris se uzdiže i skraćuje, grudi i vagina se šire. Maternica dobiva dvaput na veličini. Na samom vrhuncu žene imaju serije grčenja genitalnih mišića, koje se događaju tri do 15 puta unutar jedne sekunde.

Nakon dostizanja orgazma tijelo i mišići se opuštaju, a krv se vraća u ostatak organizma. Klitoris je u tom trenutku jako osjetljiv, a za razliku od muškaraca, žene mogu doživjeti nekoliko orgazama zaredom.

Foto: arhiva
U solo seksu žene dolaze brzo do orgazma
SOLO SEKS I SEKS S MUŠKARCEM
O istovremenom orgazmu neki pak mogu samo sanjati. Čini se da muškarci u ovom slučaju ženama i nisu prijeko potrebni. Jedno istraživanje pokazalo je da žene masturbacijom vrhunac mogu postići za manje od četiri minute, dok im čak pet puta više vremena treba za postizanje orgazma s muškarcem.

Na mušku radost, ima i žena koje orgazam mogu doživjeti tijekom snošaja, ali odlično pomagalo je i vibrator. Mnoge žene svoj su prvi orgazam doživjele upravo koristeći tu vibrirajuću napravu, sviđalo se to muškarcima ili ne.

Vrhunac užitka mnoge žene mogu postići i mlazom vode, pa kupanje u jacuzziju dobiva sasvim drugi smisao. Masaža tušem također je dobar način za postizanje orgazma.

No kako ipak ne biste zapostavile svog muškarca, donosimo vam i nekoliko poza u kojima žene najčešće doživljavaju erupciju strasti.

Poza s vibratorom
U ovoj pozi dozvoljeno je korištenje vibratora. Oba partnera trebaju leći na bok, a muškarac je otraga. Žena vibratorom stimulira klitoris i ostatak tijela. U ovoj pozi nema kontakta očima, no prepustite se jedno drugome i iskoristite blagodati pulsirajuće naprave.

Foto: Shutterstock
Poza koju mnogo žena preferira

Žena na muškarcu
Ženama je ova poza dobra jer kontroliraju akciju, a ujedno na muškarčevoj pubičnoj kosti stimuliraju klitoris. Istovremeno muškarac može stimulirati grudi, pa se uzbuđenje pojačava.

Doggy style
Iako u ovoj pozi nema kontakta očima, to vas može dovesti do vrhunca ako budete maštoviti. Preporučljivo je da i žene i muškarci što više koriste ruke te stimuliraju klitoris i grudi. Doggy style možete i preoblikovati, tako da se spustite na trbuh, dok partner leži na vama.

JOŠ NEKOLIKO SAVJETA
Prilikom seksa ili solo seksa polako gradite uzbuđenje i dirajte se. Usput ćete pronaći i druge erogene zone.

Mrdajte zdjelicom. Mičite se gore-dolje i povećat ćete šansu za vrhunac, bilo da uživate sami bilo s muškarcem.

U svojoj osnovnoj formi orgazam je stezanje i otpuštanje mišića. Pomognite tijelu da doživi vrhunac tako što ćete stiskati i opuštati mišiće stražnjice, zdjelice, stomaka. Sve to, naravno, uz uzdahe koji će pospješiti vaš veliki O.

Foto: Arhiva tportal.hr
Iskustvo i poznavanje tijela donosi i više užitka

Kako povećati šanse za orgazam

Pričajte
Nemojte svog dragog ostaviti u neznanju. Recite mu što volite, želite i trebate.

Praksom do savršenstva
Uživajte u seksu s partnerom ili solo, istražujte svoje tijelo, pa ćete znati što vas najviše pali i što vam najviše odgovara.

Riskirajte
Riskantne situacije potiču adrenalin, ali i stimuliraju proizvodnju dopamina. Seks na zabranjenom mjestu sigurno će pojačati zadovoljstvo.

Odgađajte seksualni čin
Dodirujte se, stenjite, odgađajte glavni cilj i povećajte svoje šanse za orgazam.