Čast iznimkama koje sa svojim boljim polovicama ipak malo više komuniciraju, ali ponekad se pitamo jesu li oni rijetka vrsta koju je sve teže pronaći.

Žene su te koje lakše verbaliziraju svoje emocije i osjećaje, one o problemima moraju non-stop razglabati, da ne kažemo filozofirati. Muškarci manje pričaju, više rade, a znanstvenici se slažu da im je polovica mozga zadužena za komunikaciju i manje razvijena nego kod žena. Naime, iako za komuniciranje i muškarci i žene koriste isto područje mozga, znanstvenici su otkrili da se tijekom razgovora kod muškaraca i žena u područjima događa drukčija koncentracija aktivnosti. Žene također koriste i veći dio lijeve polutke mozga dok pričaju nego muškarci.

Foto: Shutterstock
Možda vam je naporna, no ona to s vama jednostavno mora podijeliti

Znanstvenici su otkrili da emocionalne reakcije kod žena također aktiviraju tu stranu mozga, pa se time objašnjava potreba žena da verbaliziraju svoje emocije. Zanimljivo je da se muškarcima tijekom emocionalnih doživljaja aktivira desna strana mozga koja je povezana s fizičkim reakcijama. Emocionalno uznemireni muškarac radije će se fizički obračunati, dok će žena o problemima htjeti pričati.


Želite li udovoljiti svojoj dragoj kada je spopadne želja za pričom, imajte na umu što za žene znači komunikacija.

Žene kroz razgovor stvaraju osjećaj bliskosti

Iako to muškarci ne mogu razumjeti, žene vole pričati i kada nemaju poseban razlog. Žene mrze tišinu i kroz razgovor se sa svojim dragim žele povezati. Cijene muškarce koji ih znaju saslušati i s njima popričati.

Svoje osjećaje jasno verbaliziraju
Žene uživaju u samom procesu komunikacije. Stoga im nije teško pričati i o svojim osjećajima, nadanjima, a kroz razgovor će i same lakše shvatiti što ih muči te kako se nositi s problemima. Muškarci svoje unutarnje bitke uglavnom vode sami. Ženama treba čopor dobrih slušača kojima će istresti svoje jade.

Foto: Shutterstock
Potrudite se sastaviti bar dvije-tri složene rečenice, bit će vam zahvalna

Žene zanimaju detalji
Nervira ih kad im muškarci odgovaraju s 'dobro', 'OK' ili 'ne znam'. Kada ih pitaju kako je bilo na razgovoru za posao, s prijateljem na kavi, na tulumu, one ipak očekuju da im date malo više informacija. Vole kad muškarac nastoji biti uključen u razgovor i razmjenjivati misli i iskustva.

Razgovorom se oslobađaju napetosti
Razglabanjem s frendicama, mamom, partnerom, žene izbacuju frustracije. Vole kada ih se sluša i kad se ne omalovažava njihova potreba za pričom.