Donosimo vam neke činjenice o ženama i seksu

Utjecaj hrane na miris ženske intimne zone
Kada je riječ o oralnom seksu, mnoge žene se boje da se partnerima neće svidjeti njihov miris. No potrebno je znati da miris i okus ženske intimne zone ovisi o hrani koja se jede, PH kiselosti vaginalnog iscjetka te o tome u kojoj je fazi menstrualnog ciklusa žena. No miris intimnog područja žene mogu kontrolirati hranom koju jedu. Naime, ako konzumiraju puno šparoga i češnjaka, pojačava se miris, i to ne nabolje. S druge strane, limun, naranče i grejfrut poboljšavaju miris intimne zone.

Foto: Shutterstock
I žene mogu imati 'vlažne snove'

Žene i noćni orgazmi
U kontekstu 'mokrih snova' uglavnom se spominju muškarci. No i žene tijekom sna mogu doživjeti seksualno uzbuđenje, pa i orgazam, bez stimuliranja genitalija.

Baš kao i muškarci, zahvaljujući mozgu i vrućim snovima i žensko tijelo može doživjeti noćni užitak. Tijekom te reakcije otkucaji srca se udvostruče, udisaji se od 12 u minuti penju na 22, te se povećava dotok krvi u vaginu.

Kako muško sjeme utječe na žene
Zaboravite antidepresive, sperma vas može učiniti sretnima. To, naime, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta New York, koji su otkrili da su žene čiji partneri koriste kondome imale slabiji rezultat na testu za otkrivanje depresije. Istraživači pretpostavljaju da se hormoni iz sperme apsorbiraju u tijelo i tako utječu na raspoloženje.

Foto:  Shutterstock
Tijekom ovulacije žene su simetričnije

Simetrija tijela i ovulacija
Kada bismo se pažljivo pogledali, uočili bismo da nismo baš sasvim simetrični. Jedno oko može biti malo spuštenije od drugoga, jedna dojka manja od druge. A znamo da ljude privlači simetrija. Stoga je još fascinantniji podatak da tijekom ovulacije žensko tijelo postaje simetričnije nego u ostatku ciklusa.

Može li dojenje utjecati na uzbuđenje kod žena
Tijekom dojenja tijelo majke ispušta hormon oksitocin koji dovodi do kontrakcija maternice. Žene nakon dojenja osjećaju ugodu, a za to se pobrinula majka priroda jer je prirodno i potrebno dojiti. No dojenje potiče oslobađanje hormona prolaktina, koji smanjuje seksualnu želju kod dojilja.