Seksate se jednom tjedno

Veza prolazi kroz razne faze. U početku iskre u krevetu frcaju, no nakon početne strasti, mnogi intimnost održavaju jednim polusatnim seksom tjedno. To je prosjek koji prate i Hrvati, pokazalo je nedavno istraživanje. Seks jednom tjedno minimum je intimnosti koja će vam pomoći da ostanete bliski s partnerom. Ako vam ponekad i nije do seksa, probajte se prepustiti, a fizički kontakt stimulirat će vašu želju.

Seks vam traje nekoliko minuta

Nema ništa loše u brzom, zadovoljavajućem i učinkovitom seksu. Sve dok oba partnera uživaju i imaju orgazme, ne trebate se brinuti. No ako seks samo odrađujete da biste ispunili kvotu, vrijeme je za promjene. Pokušajte se napaliti novom pozom, igranjem uloga, eksperimentiranjem sa seksi igračkama.

Foto: Getty Image
Vaša partnerica itekako će cijeniti tehniku

Je li vaš penis prosječne dužine

Izvadite ravnalo. Prema nekim statistikama britanskih urologa prosječna dužina penisa u erekciji je 14 do 16 centimetara. No neka vas ove mjere ne obeshrabre. Žene, pokazalo je jedno istraživanje, više uživaju u debljini penisa, a ni poznavanje tehnike nije nevažno.

Dakle, umjesto da se opterećujete veličinom, radije se pobrinite da vaša tehnika bude na nivou.

Je li vaša vagina normalna?

Baš kao ni penisi, nisu sve vagine jednake, ne izgledaju isto te nemaju isti miris. Čak i kada su čiste, mogu čudno mirisati. Možda biste trebali promijeniti prehranu, u nju uvrstiti više citrusa, a manje začina i jake hrane. Odaberite i odgovarajuće sredstvo za intimnu njegu.

Imate neobične seksualne fantazije

Seksualne fantazije mogu varirati od light verzija do hard core maštarija koje ćete teško priznati u stvarnom životu. Muške fantazije mnogo su eksplicitnije od ženskih. Ako ih želite podijeliti s partnerom, budite oprezni i krenite od onih za koje znate da ga/nju neće šokirati. Imajte na umu da mašta ipak daje potpunu slobodu, koju će rijetki preslikati na stvarni život.

Redovito gledate porniće

Samozadovoljavanje i gledanje pornića može biti jedan vid izražavanja seksualnosti, no kada to počne utjecati na seksualni život s partnerom, vrijeme je za preispitivanje. Opet, imate li dobar seksualni život i kvalitetnu vezu, povremena masturbacija uz porniće vam ne može škoditi.

Foto: Shutterstock
Uživanje u solo seksu je OK, no kada ono zamijeni partnera, vrijeme je za uzbunu

Samozadovoljavate se svaki dan

Ako imate jak libido i na taj način se olakšavate, to je OK. No ako zbog masturbacije zapostavljate svog partnera, možda biste ipak trebali razmisliti što vam to solo seks pruža. Možda se ne možete dovoljno opustiti pred partnerom, pa vam je lakše neke stvari napraviti sa samim sobom. Ovaj problem probajte riješiti iskrenim razgovorom s partnerom.

Volite samo određene poze

Gotovo sve žene imaju omiljenu pozu u kojoj mogu najlakše postići orgazam. Ima i onih koji uživaju u pasivnom seksu i puštaju partnera da sve obavi sam. No ponavljanje jedne te iste poze dosadilo bi i najvećem konformistu. Nije loše ponekad uvesti koju novinu, pa bilo to samo seksi rublje, igračka za odrasle, a ni knjiga o novim pozama nije naodmet.

Ne proizvodite nikakve zvukove tijekom seksa

Većina žena tijekom seksa svoje zadovoljstvo pokazuje uzdisanjem i stenjanjem. Muškarci su nešto tiši. Ne treba im to zamjerati. Ne zaboravite da mnogo onih koji su glasni i eksplozivni često ustvari samo dobro glume.

Ono što vas pali i čini zadovoljnima, ono je što trebate raditi. Ne obazirite se na druge, veličinu njihova penisa, učestalost odnosa, sklonost eksperimentiranju. Za vas je normalno ono što vam odgovara, godi vam i čini vas sretnima, pa bilo to samo jednom tjedno u trajanju od dvadeset minuta. Možda vrijedi ona da nije bitna kvantiteta, nego kvaliteta.