Lara
Njemački seksolog Rolf Degen proveo je opsežno istraživanje kako bi saznao prosječno trajanje orgazma kod ljudi. Došao je do zaključka da ženski orgazam prosječno traje 1,7 sekundi, dok je muški znatno duži i traje 12,4 sekunde
Na osnovi tih podataka izračunao je da žena u stanju orgazma provede tek jedan sat i 24 sekunde svog života, dok muškarci u vrhuncu uživaju znatno dulje – devet sati i 18 sekundi.

Najzanimljivije je to što ovo istraživanje pobija opće vjerovanje da ženski orgazam traje dulje od muškog.

Evo još nekoliko zanimljivih činjenica o orgazmima:

Orgazmi su uvijek zanimljiva tema za razna istraživana, pa su tako znanstvenici s nizozemskog sveučilišta u Groningenu prije nekoliko godina objavili da će žena prije doživjeti orgazam ako ima topla stopala, a šanse da dođe do vrhunca su u tom slučaju i do 30 posto veće.

U jednom drugom istraživanju 86 posto muškaraca priznalo je da više uživa u seksu ako im je partnerica intelektualno inferiornija, dok će žene prije doživjeti orgazam ako im je partner intelektualno superiorniji.

Žene koje redovito postižu orgazam smiju se i smješkaju dva i pol puta više od onih kojima to ne uspijeva, tvrde francuski znanstvenici. Žene koje redovito doživljavaju orgazme imaju manju razinu tjeskobe, bolje spavaju i iz nekog razloga imaju širi vokabular.

Njemački i kanadski znanstvenici došli su do zaključka da žene s nižim stupnjem obrazovanja doživljavaju bolje orgazme. Oni su zaključili da 55 posto žena s diplomom skoro nikad ne doživljava orgazme.

Oko 17 posto žena može doživljavati višestruke orgazme u trajanju od 20 do 30 sekundi.


Puls kod muškaraca povećava se za 100-150 otkucaja u minuti za vrijeme trajanja orgazma.
|
0 Responses