Lara
Vole li žene  više zločeste dečke?
“Dobri” protiv “zločestih” muškaraca

Kako mi svaki tjedan inspiraciju tražimo svuda i kod svakog oko nas, jedna od mojih prijateljica (nazovimo je M.) rekla je da pišem o tome zašto žene (točnije, ona) više vole "zločeste" dečke. Ona je nedavno izašla iz kratkotrajne veze. Razlog prekida – kao prvo, nije bilo kemije, pod drugo, on je naprosto predobar, a njoj treba barem mrvica zločestoće.

Iako ja tvrdim da podjela ne bi trebala biti na zločeste i dobre, već na poduzetne i pasivne, primjerice, u njenom slučaju, ako se s nekih 27 godina ni nakon tri mjeseca niste maknuli s prve baze, tu očito fali poduzetnosti. Ali dobro, uzmimo ovaj put njenu klasifikaciju. Kao prvo “dobar” se izjednačava s dosadan i predvidiv. Ako pogledate riječ "dobar" u rječniku, pronaći ćete da znači: koristan, valjan, prikladan. Drugim riječima: prosječan, ne-poseban, ne-uzbudljiv i ne-seksi.

Kladim se da nikad niste ženu čuli da ne želi vezu s nekim tipom jer ima previše samopouzdanja, jer je prestrastven ili previše uzbudljiv, a isto se tako kladim da ste ih čuli kako govore primjerice: “On je tako dobar. Drag je i uvijek je tu za mene, ali sviđa mi se samo na prijateljskoj razini.“ Ili: "On je super – pristojan, obziran, iskren, lojalan, ali naprosto fali ona kemija." U svakom slučaju puno se češće upravo ovo posljednje čuje.

A kad već govorimo o "dobrim" dečkima, oni uopće nisu toliko dobri koliko si oni sami misle da jesu. Ustvari mnogo (da ne kažem većina) njih su cvilidrete zatvorenih umova koje osuđuju druge, beskičmenjaci, kontrolfrikovi i slabići. Većini modernih samostalnih žena to nije "dobro" ili privlačno.

Tip muškarca koji privlači većinu žena s kojima sam ja u kontaktu imaju sljedeće odlike: odlučnost, inicijativnost, agresivnost (ne u smislu nasilja, već sposobnosti da se izbori za ono što želi), inteligenciju, uspješnost. Doduše, ponekad te karakteristike dolaze u kombinaciji s onima "lažljivac" i "prevarant". Ali 'ko im može odoljeti kad su tako privlačni? Uostalom, željele mi to priznati ili ne, stalno se nadamo da smo toliko posebne da će se on smiriti ili promijeniti zbog nas.

Osoba uspijeva u ljubavnim vezama kad suprotnom spolu da ono što oni uistinu žele. Većina žena želi snažnog muškarca koji, kako se to kaže, zna lupiti šakom o stol i pokazati tko je gazda. I koji se zna posvađati s njom oko toga. Ono što žene definitivno ne žele je nekog tko će je nazivati 24 sata, cmoljiti joj ili joj tepati "beba" glasom. Žene žele uzbuđenje. Žele se zabavljati s impulzivnim osobama koje smišljaju zanimljive i uzbudljive stvari. Muškarce koji isijavaju požudu koja vodi do strasti. (Doduše, tu pak se ponekad pojavljuju igre i laži kao nesretni popratni dio divlje "vožnje".)

"Dobri" dečki često se ponašaju kao dosadni priljepci. Odaju dojam kao da im je potrebnija majka negoli ljubavnica. Muški koji samo pokušavaju ugoditi svojoj djevojci ubrzo će biti iskorišteni i odbačeni (jednako je i s istom vrstom žena). Odnosno, kad žena u potpunosti preuzme kontrolu, gubi poštovanje prema svom partneru. A jednom kad poštovanje ode, slijedi i seksualna privlačnost. A onda ... prije nego što se stigne i snaći, taj se muškarac nađe u "zoni prijateljstva", a otuda više povratka nema.

Želite zadržati djevojku, ali mislite da ne možete/ne želite biti dominantni u vezi? Na svu sreću vas "dobrih" dečki, ukus žena s godinama se mijenja. Kao što se mijenja modni stil ili karijera, tako se mijenja i tip partnera kojeg žene traže. Kasnije se naglasak stavlja na iskrenost, radnu etiku, obiteljske vrijednosti i odgovornost. Zrele žene spremne su na kompromis i zamjenu "zločestih, uzbudljivih" karakteristika za stabilnost. No, one svejedno ne žele slabića, osobu koja nema planove ili tipa koji umjesto da direktno kaže što ga muči nešto sebi pokunjeno mrmlja u bradu. Naravno, uvijek postoje iznimke, samo takvu ženu onda treba pronaći, a “dobricama”, kao što znamo, često fali inicijative ...
|
0 Responses