Lara
Seks bez  penetracije?
Dobar seks može doći u brojnim oblicima. Ostavite penetraciju za „drugi dan“ i začinite svoju vezu s igricama

Ako ste mislili da ne možete uživati u intimnim igricama sa svojim partnerom bez da u jednom trenutku dođe do penetracije, varate se, barem tako tvrde seksolozi. Oni su, naime, u svojim istraživanjima došli do zaključka da bi svi trebali prakticirati više erotskih igrica bez same penetracije.

Ističu da postoji općenito uvjerenje, da nema dobrog seksa ukoliko ne dođe do penetracije, što nije točno.
Njihov zaključak je da, s obzirom da su ljudi seksualna bića, mogu isto tako naći seksualnu stimulaciju i zadovoljstvo u brojnim seksualnim igricama.

Njihovo objašnjenje je, da većina nas je naviknuta na seksualno uzbuđenje koje uključuje penetraciju, jer je jednostavna i laka, ne oduzima mnogo vremena i truda, te najčešće ima „sretan završetak“.
Zbog toga je njihova poruka: Dobar seks može doći u brojnim oblicima. Ostavite penetraciju za „drugi dan“ i začinite svoju vezu s igricama. Neka vam to bude izazov, stvorite intimnu atmosferu i ispunite neke svoje maštarije.

Zločesti rječnik i erotske priče


Ne trebate imati previše mašte da ispričate neku erotsku priču, sve što trebate učiniti je ispričati neku svoju maštariju. To može vama i vašem partneru biti dobra mentalna stimulacija. Prednost ovakvog načina stimulacije je da ga možete prakticirati bilo gdje, u autu, preko telefona, e-maila ili pak u krevetu. Morate imati na umu da većina muškaraca ne voli dugu predigru, nego žele odmah prijeći na stvar, pa je tako i u pričama. Ukoliko ga želite držati na vatri, morate ga zaista zaintrigirati vašom pričom. Na kraju, to ne znači da bilo tko od vas mora doživjeti orgazam, dovoljno je da ga doživite u priči. Neka vam to bude jedan od načina dijeljenja seksualnog zadovoljstva i mašte. Slijedeći puta kada ćete se zaista upustiti u seksualni odnos, vjerujte biti ćete i više nego stimulirani zahvaljujući pričama.

Senzualna masaža

Masaža partnera nekima možda i nije neki posebni doživljaj, jer najčešće znači da nekog od vas dvoje muče nekakvi bolovi. No, nije svaka masaža ista. Senzualna erotska masaža je drugačija, jer je opuštajuća i seksualno stimulirajuća.
Postoji nekoliko osnovnih pravila kada se radi o senzualnoj masaži, no glavno je pravilo da pokreti budu nježni i spori. Nemojte žuriti i koristite ulje za masažu koje ima blagi miris, po mogućnosti neki od poznatih afrodizijaka, kao što je ylang-ylang. Neka pritisak na djelu tijela koji masirate bude čvrst, ali nježan. Nemojte izostaviti niti jedan dio tijela. Samo izbjegavajte „vruća mjesta“ do samog kraja. Ideja je da vaš partner iščekuje što dulje da dođete upravo do tog mjesta, da izgara od želje. Nije bitno što će se dogoditi nakon toga, no upravo ta duga predigra u tijelu će izazvati veliko zadovoljstvo i proizvodnju endorfina. Isto tako nemojte nakon toga očekivati masažu, jer to će biti posljednja stvar koju će željeti učiniti nakon što ju dobije. No, slobodno mu natuknete da je slijedeći puta on na redu da masira vas.

Igranje uloga

Igranje uloga, u vama na neki način može potaknuti oživljavanje alter ega, koji će biti mnogo slobodoumniji i otvoreniji za poduhvate u krevetu nego što ste inače sami. Isto vrijedi i za vašeg partera. Ako ste sramežljivi u krevetu, ovo će vam biti prilika da istražite neko novo područje svoje, ali i njegove seksualnosti, koje se niste usudili dotaknuti, a dobar izgovor će vam biti da to sve radi vaš alter ego. Ukoliko vam se svidi, „novosti“ u vašem seksualnom odnosu mogu postati nešto što ćete prakticirati češće. Osim toga, uživljavanje u uloge, primjerice „doktora i medicinske sestre“ može značiti ispunjenje nekih maštarija, koje će vas dodatno stimulirati. Naravno, nemojte zaboraviti kostimiranje koje je sastavni dio igranja uloga, u koje je uključeno i seksi donje rublje.

Seks preko „telefonske žice“

Seks preko telefona jedna je od najpoznatijih „tehnika“ seksa, bez seksa. Posebno je zanimljiva parovima koji provode dosta vremena odvojeni. No, to ne znači da morate biti odvojeni od partnera kako biste prakticirali seks preko telefona. Dovoljno je da budete u odvojenim sobama. Također, prilikom telefonskog razgovora, slobodno koristite proste riječi, koje možda ne upotrebljavate, stenjite, uzdišite i proizvodite zvukove kao za vrijeme seksa. Temu razgovora u potpunosti prepuštamo vama, no izbjegavajte bilo kakve razgovore u koje su uključeni vaši ili njegovi prijatelji, obitelj, osobe koje vam se možda sviđaju.

Masturbacija pred partnerom


Ovo je jedna od možda najerotskijih stvari koju možete napraviti sa svojim partnerom. Ključ je da i jednom i drugom bude ugodno dok to činite, jer masturbirati pred drugom osobom nije uvijek nešto što biste učinili. Ukoliko ste nervozni, uzmite vremena da se opustite, a u tome vam uvijek može pomoći intimnija atmosfera i možda koja čaša vina. Vodite ljubav, a da se uopće ne dodirujete. Vizualizacija i slušanje zvukova vašeg partnera, još će vas više uzbuditi i potaknuti na uživanje. U ovoj igri nema pravila, osim da nema penetracije.
|
0 Responses