Lara
dole je navedeno 12 pitanja koje Organizacija anonimnih seksoholičara (SAD) koristi za dijagnostikovanje poremećaja.

Odgovorite li potvrdno na više od jednog pitanja, ti vsamozvani eksperti vam poručuju da potražite pomoć.

U stvarnosti, teško je naći seksualno aktivnu osobu - bez obzira na pol - koja se barem jednom u životu nije našla u tri ili više navedene situacije.



1. krijete li seksualne aktivnosti od onih koju su vam važni? Vodite li dvostruki život?

2. Je li vas seksualna strast dovela u situaciju u kojoj ste seksualni odnos imali na mestu koje inače ne biste odabrali? S osobom s kojom to inače ne biste učinili?

3. Može li se reći da ste stalno u potrazi za seksualno uzbudljivim prizorima ili natpisima u časopisima i drugim medijima?

4. Imate li osećaj da vaše seksualne fantazije i interesi rezultiraju problemima u vašim vezama? Sprečavaju li vas u razrešenju problema?

5. Događa li vam se često da se želite udaljiti od partnera nakon seksa? Osećate li često krivicu, sram ili kajanje nakon seksualnog čina?

6. Stidite li se vlastitog tela i/ili svoje seksualnosti; izbegavate li se dodirivati i upuštati u seksualne veze? Osećate li se aseksualno?

7. Ima li svaka nova seksualna veza u koju ulazite ista destruktivna obeležja zbog kojih ste izašli iz prethodne?

8. U odnosu na prošlost, jesu li vam potrebni sve jači i češći seksualni (kako_se_zvase kad treba da se napali neko?..paljenje:P) kako bi ste doživjeli uzbuđenje i užitak?

9. Jeste li ikada bili privedeni ili izloženi takvoj mogućnosti zbog voajerizma, ekzibicionizma, seksualnih kontakata s maloletnim osobama ili opscenih telefonskih poziva?

10. da li se vaše traganje za seksualnim partnerima sukobljava s vašim duhovnim potrebama i razvojem?

11. Uključuju li vaše seksualne aktivnosti rizik ili pretnju polno prenosive bolesti, trudnoće ili seksualnog nasilja?

12. Je li vas seksualno ponašanje ikada učinilo beznadežnim, otuđenim od drugih ili suicidalnim?
|
0 Responses