Lara
Zašto muškarci varaju žene? To si pitanje žene postavljaju već stoljećima, ali jedinstvenog odgovora nema. Činjenica je da muškarci i žene različito gledaju na veze i odnose. Naravno, različiti su i razlozi varanja
Muškarci znaju da je prevara pogrešna stvar, ali ipak to rade. Za takvo ponašanje krive gene i potrebu za reprodukcijom. Međutim, nameće se pitanje ne bi li muškarci nakon toliko stoljeća već trebali evoluirati. Uistinu, nije baš tolik problem staviti nagone pod kontrolu. Zašto muškarci varaju? Donosimo vam deset najčešćih razloga.

1. Prilika čini lopova
Ova stara izreka vrlo je točna kada je u pitanju varanje. Jednostavno im nešto bude ponuđeno i oni to prihvate. Znaju se braniti da to nikada ne bi učinili da im nije bilo ponuđeno. Naravno, mogli su odbiti, ali mnogi to ne naprave.

2. Zadovoljavanje ega
U dugotrajnoj vezi muškarac se počne osjećati neprivlačno i kad neka druga žena počne pokazivati interes za njega, on se prepusti. To godi njegovu egu i on se ponovno počne osjećati moćno i poželjno. I za to imaju opravdanje – lov je u prirodi muškarca.

3. Udaljenost
Možda vas dvoje i nemate baš tako puno zajedničkoga kao što ste mislili na početku veze. On je upoznao ženu s kojom dijeli brojne interese. Možda ona, za razliku od vas, voli gledati nogomet s njim. Vrlo je vjerojatno da će on poželjeti otkriti i koliko su kompatibilni ispod plahte.

GULIVER / Getty Images
Muškarci ponekad varaju samo zato što im se pružila prilika za to
4. Svađanje

Muškarci ponekad varaju kako bi pobjegli od partnerice koja im stalno nešto prigovara. Nitko ne voli biti u društvu osobe koja stalno kritizira. Postelja druge žene u takvim okolnostima izgleda kao oaza usred pustinje.

5. Prošla ih je zaljubljenost
Muškarci nekada jednostavno prestanu biti zaljubljeni. Međutim, navikli su se kroz godine na vezu i sada ne znaju kako iz nje van. Možda ostaju u vezi i zbog djece ili financijskih razloga. Nedostaje im osjećaj ljubavi pa bi ga mogli potražiti negdje drugdje. U njihovim glavama prekid veze na taj način sasvim je prihvatljiva stvar.

6. Loš seksualni život

Ako muškarac ima nezainteresiranu partnericu ili nije zadovoljan seksualnim životom zbog drugih razloga, vrlo je vjerojatno da će imati aferu. Žene griješe jer smatraju da se u dugotrajnim vezama više ne trebaju truditi oko partnera. Seksualni život postaje dosadan, pa muškarci potraže uzbuđenje na drugoj strani.

7. Osveta
Muškarci će ponekad varati kako bi se osvetili partnerici koja je varala njih. Vodi ih uvjerenje da i ona mora osjetiti bol koju su oni prošli. Razum, naravno, nema ništa s tim.

8. Novo je uzbudljivo
Slikovito rečeno – nekim muškarcima dosadi odrezak svakoga dana, pa požele piletinu. To se u prvome redu odnosi na seksualni život. Često odabiru žene koje su manje privlačne od njihovih stalnih partnerica, ali su nove i uzbudljive.

9. Provjera vlastitih sposobnosti
Ako se muškarac vodi razmišljanjem – ono što ne zna, ne može je povrijediti – prevarit će partnericu samo da vidi je li dovoljno pametan da se izvuče iz toga. Potajno možda i priželjkuje da ga uhvati pa da on pokaže sve svoje muške sposobnosti.

10. Žene im dopuštaju prevaru
Neke žene opraštaju prevaru iako je poznata stvar da će onaj tko prevari jednom to učiniti i drugi put. Muškarci su jednostavni i misle da ćete mu oprostiti jer ste to već jednom učinili.

Ovo su, dakle, samo neki od razloga zbog kojih muškarci varaju. Postoje još i mnogi drugi. Međutim, činjenica je da se nijedan od njih ne može opravdati, jer prevara je uvijek prevara. Oni koji varaju trebali bi se s vremena na vrijeme prisjetiti one stare 'sve se vraća, sve se plaća'.
|
0 Responses