Lara
Jeste li znali da je žensko tijelo tijekom ovulacije simetričnije, da i žene imaju 'vlažne snove' te da na miris intimne zone itekako utječe hrana
Foto: Shutterstock

Donosimo vam neke činjenice o ženama i seksu

Utjecaj hrane na miris ženske intimne zone
Kada je riječ o oralnom seksu, mnoge žene se boje da se partnerima neće svidjeti njihov miris. No potrebno je znati da miris i okus ženske intimne zone ovisi o hrani koja se jede, PH kiselosti vaginalnog iscjetka te o tome u kojoj je fazi menstrualnog ciklusa žena. No miris intimnog područja žene mogu kontrolirati hranom koju jedu. Naime, ako konzumiraju puno šparoga i češnjaka, pojačava se miris, i to ne nabolje. S druge strane, limun, naranče i grejfrut poboljšavaju miris intimne zone.

Foto: Shutterstock
I žene mogu imati 'vlažne snove'

Žene i noćni orgazmi
U kontekstu 'mokrih snova' uglavnom se spominju muškarci. No i žene tijekom sna mogu doživjeti seksualno uzbuđenje, pa i orgazam, bez stimuliranja genitalija.

Baš kao i muškarci, zahvaljujući mozgu i vrućim snovima i žensko tijelo može doživjeti noćni užitak. Tijekom te reakcije otkucaji srca se udvostruče, udisaji se od 12 u minuti penju na 22, te se povećava dotok krvi u vaginu.

Kako muško sjeme utječe na žene
Zaboravite antidepresive, sperma vas može učiniti sretnima. To, naime, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta New York, koji su otkrili da su žene čiji partneri koriste kondome imale slabiji rezultat na testu za otkrivanje depresije. Istraživači pretpostavljaju da se hormoni iz sperme apsorbiraju u tijelo i tako utječu na raspoloženje.

Foto:  Shutterstock
Tijekom ovulacije žene su simetričnije

Simetrija tijela i ovulacija
Kada bismo se pažljivo pogledali, uočili bismo da nismo baš sasvim simetrični. Jedno oko može biti malo spuštenije od drugoga, jedna dojka manja od druge. A znamo da ljude privlači simetrija. Stoga je još fascinantniji podatak da tijekom ovulacije žensko tijelo postaje simetričnije nego u ostatku ciklusa.

Može li dojenje utjecati na uzbuđenje kod žena
Tijekom dojenja tijelo majke ispušta hormon oksitocin koji dovodi do kontrakcija maternice. Žene nakon dojenja osjećaju ugodu, a za to se pobrinula majka priroda jer je prirodno i potrebno dojiti. No dojenje potiče oslobađanje hormona prolaktina, koji smanjuje seksualnu želju kod dojilja.
Lara
Želite poboljšati seksualni život? Nabavite lubrikant, jastuk, vibrator, odličnu knjigu o seksu i oboružajte se iskrenošću. To su stvari koje će uzdrmati vašu postelju
Foto: Shutterstock

Vibrator
Ova najpoznatija ženska seksi igračka odlična je za solo seks, ali i za igre s partnerom. Žene koje koriste vibrator lakše doživljavaju orgazam, povećava im se libido, a imaju bolji seks i s partnerom, pokazalo je jedno internetsko istraživanje.

Tijekom seksa s partnerom vibrator možete staviti između svog i njegovog intimnog područja kako biste pojačali stimulaciju.

Lubrikant
Lubrikant neće samo seks učiniti glatkim i skliskim, nego će omogućiti i da traje dulje. Možete probati i nove poze te se maziti koristeći lubrikant. Lubrikanti na bazi vode odlični su ako se bojite alergija, a oni na bazi silikona odlični su za seks u vodi.

Foto: Shutterstock
I jastuk može biti zanimljivo pomagalo
Jastuk
Da, dobro ste pročitali. Dobro postavljen jastuk može učiniti čuda za vaš seksualni život. Možete ga staviti ispod stražnjice dok se nalazite u misionarskoj pozi, ili pak ispod sebe dok ležite na trbuhu. Na taj će vam način stimulirati klitoris i podići zdjelicu, pa će partner lakše ulaziti u vas.

Igračka za zabavu
Bilo da se radi o krznu, perju, svili, lisicama, bilo pak o topljenoj čokoladi, seksualna pomagala začinit će vašu strast. Ako vam nedostaje ideja, ohrabrite se i posjetite trgovinu za odrasle.

Dobar vodič za seks
Mislite da znate sve poze? Iznenadili biste se koliko sve načina vođenja ljubavi ima. Kupite kvalitetan priručnik, natočite si čašu vina i krenite u obuku. Ako i ne naučite ništa novo, seksualni vodič bar će raspiriti vašu želju za tjelesnom ljubavlju.

CD koji vas napaljuje
Snimite CD s glazbom koja vas podsjeća na strast, seks, koja budi adrenalin. Plešite goli, smijte se, skačite i uživajte u privatnim seksi ritmovima. Glazbu možete staviti i na iPod, koji ćete slušati od posla do kuće te se tako pripremiti za užitak.

Foto: Shutterstock
Rubljem možete zagolicati maštu vašeg partnera

Seksi rublje
Kada idete trčati obujete tenisice za džoging. Kada se idete seksati bilo bi poželjno odjenuti izazovno rublje. Oskudne tangice, push-up grudnjak i samostojeće najlonke dat će vam samopouzdanje i raspaliti maštu vašeg dragog.

Iskrenost
Kada svoje želje ili nezadovoljstvo sakrijete od partnera, u spavaćoj sobi podižete još jednu barijeru. Kako bi sve funkcioniralo te kako biste s partnerom mogli podijeliti i najluđe maštarije, najvažnije je da budete iskreni. Ako vam nešto nije ugodno raditi, ako želite probati novu stvar, ako želite da vam nešto učini, slobodno mu recite. Vaša iskrenost pomoći će i njemu da se otvori.